Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ταμειακές μηχανές σε όλους τους επαγγελματίες όπως γιατρούς και δικηγόρους



Τη χρήση ταμειακών μηχανών από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή, θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος taxis, ώστε ανα πάσα ώρα και στιγμή το ΥΠΟΙΚ να γνωρίζει τις πωλήσεις και τα έσοδα από τον ΦΠΑ.

Για να πετύχει το σχέδιο αυτό θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων. 

Μάλιστα, για επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα όχι στο γραφείο τους αλλά στα σημεία όπου βρίσκεται ο πελάτης τους, όπως σε κατοικίες, ενδεχομένως να υπάρξει και ένα σύστημα στην ταμειακή μηχανή που να καταγραφεί με την αρωγή της τεχνολογίας τις κινήσεις των εν λόγω επαγγελματιών. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου