Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Φιάσκο : Δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε μια σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη



Δεν μπορούν να απομακρύνουν τους μετανάστες που με το έτσι θέλω έχουν διακόψει κάθε σιδηροδρομική κίνηση στα σύνορα Σκοπίων - Ελλάδας.

Η χώρα πληρώνει και θα πληρώσει σε πρόστιμα χιλιάδες ευρώ για την ζημιά που κάνουν ορισμένες δεκάδες μεταναστών επηρεάζοντας την όποια εμπορική κίνηση έχει παραμείνει στην χώρα.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Φιάσκο στην Ειδομένη: Οι μετανάστες έκλεισαν ξανά τη σιδηροδρομική γραμμή μέσα σε μια ώρα!

Η ΕΛ.ΑΣ. την άνοιξε μετά από 30 ημέρες κατάληψης, μόνο για να την επανακαταλάβουν οι πρόσφυγες λίγο αργότερα

Έπειτα από 30 ημέρες κατάληψης αστυνομικοί κατάφεραν σήμερα το πρωί να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, μόνο για να την επανακαταλάβουν οι πρόσφυγες λίγη ώρα αργότερα!

Κι όμως, νωρίς το πρωί, αστυνομικοί ζήτησαν από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων, ωστόσο, λίγη μόνο ώρα αργότερα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επανακατέλαβαν με άνεση την σιδηροδρομική γραμμή και έστησαν ξανά εκεί τις σκηνές τους.

Όλα αυτά ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών λόγω των άθλιων συνθηκών υγιεινής στην Ειδομένη.

Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εμφανιστεί κρούσματα ψώρας και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ οι γαστρεντερίτιδες και οι δηλητηριάσεις θερίζουν, αφού τα τρόφιμα που διακινούνται είναι εκτεθειμένα στον ήλιο και δεν ελέγχονται. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε χθες ενημερωτικά φυλλάδια στους πρόσφυγες, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την παραμονή τους στον καταυλισμό και προτρέποντάς του να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα σε έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτήν, από τους 66.400 αιτούντες-άσυλο για τους οποίους υπήρχε δέσμευση να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015, μόνο 615 έχουν μεταφερθεί σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου