Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση η οικονομία θα υποστεί καθίζηση



Για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά και για τον κίνδυνο που υπάρχει αν δεν ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση μίλησε ο πρώην υπουργός  Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη διάρκεια του 1ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.

«Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, η ήδη παραπαίουσα οικονομία μπορεί να υποστεί μεγάλη καθίζηση και τότε θα καταλάβουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Γκ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και όχι η ονομαστική μείωση του χρέους, ενώ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι είναι αρμόδιοι να κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο και να αποφασίσουν την αναδιάρθρωσή του.

«Η αναδιάρθρωση θα συνδέεται με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες εάν δεν εφαρμοστούν, τότε η οικονομία θα βρίσκεται σε μία διαρκή αβεβαιότητα» είπε ο πρώην υπουργός ενώ καταλήγοντας στην ομιλία του υποστήριξε ότι «τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε προέρχονται από το γεγονός ότι αντί να έχουμε ανάπτυξη έχουμε ύφεση. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις επενδύσεις» υποστήριξε


Πηγή : madata.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου