Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονιστικές φωτογραφίες! Φυλακισμένες περιμένουν να εκτελεστούν



Ξέρουν ότι θα πεθάνουν. Είναι καταδικασμένες. Η απόφαση έχει βγει. Θανατική ποινή. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα με την οποία πρέπει να ζήσουν μέχρι την εκτέλεση της ποινής τους.

Οι συγκλονιστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του βραβευμένου Sadegh Souri από το Juvenile Delinquents Correction Centre στο Ιράν αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους. Πρόσωπα παγωμένα. Θλιμμένα. Θα μείνουν εκεί μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια και να εκτελεστούν.

Η 17χρονη Mahsa σκότωσε τον πατέρα της με κουζινομάχαιρο. Τσακώνονταν για τον μελλοντικό της σύζυγο. Ήταν τα αδέρφια της που ζήτησαν τη θανατική ποινή ή την εφαρμογή του "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" για τη Masha. Στον φωτογραφικό φακό του Sadegh Souri πόζαρε και η 16χρονη Nazanin. Ήταν πριν από έξι μήνες που συνελήφθη για κατοχή 621 γραμμαρίων κοκαΐνης. Δεν έχει ακομα βγει η ετυμηγορία.

Η 16χρονη Nazanin

Η 17χρονη Mahsa


Ανάμεσά τους και η 15χρονη Shaqayeq που φυλακίστηκε με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην Τεχεράνη. Αν και διέπραξε το έγκλημα με τον φίλο της, εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και την άφησε να αναλάβει την ευθύνη. Η γιαγιά της την επισκέφτηκε 12 μήνες μετά τον εγκλεισμό της. Ξεσπά σε κλάματα όταν την αντικρίζει. Η απόφαση για τη θανατική ποινή έχει βγει. Θα πρέπει να γίνει 18 ετών για να εκτελεστεί.


Από τις πιο δυνατές φωτογραφίες είναι αυτή της 17χρονης Zahra με το νεογέννητο μωρό της. Οι φυλακισμένες μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στη φυλακή μέχρι να γίνουν δύο χρονών. Η Zahra, που παντρεύτηκε στα 14 της χρόνια και έχει δύο παιδιά, μπήκε στη φυλακή επειδή έκλεβε κινητά. Έχει μπει φυλακή 3 φορές για τον ίδιο λόγο.


Η 15χρονη Zahra


Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις κρατούμενες στον προαύλιο χώρο όπου τους επιτρέπεται να περάσουν μία ώρα το πρωί και μία ώρα το βράδυ, να περιμένουν στην ουρά για φαγητό και να προσεύχονται. Προσεύχονται στον Θεό να τις συγχωρήσει.








Η 16χρονη Sowgand ήταν μόνη στο σπίτι όταν αστυνομικοί μπήκαν σπίτι της και βρήκαν 250 κιλά όπιο, 30 γραμμάρια κοκαΐνη και 20 γραμμάρια ηρωίνη. Δεν είχε σημασία που τα ναρκωτικά ανήκαν στον πατέρα της. Μόνο η Sowgand βρισκόταν σπίτι. Συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν την έχει επισκεφθεί κανένας από την οικογένειά της.


Οι κατηγορίες για παράνομη σχέση και ναρκωτικά ήταν αυτές που οδήγησαν τη 15χρονη Mashid στη φυλακή. Θα απελευθερωθεί σε 8 μήνες μετά την έκτιση της ποινής της. Οι γονείς της βρίσκονται επίσης στη φυλακή για ναρκωτικά. Η Khatereh αναγκάστηκε να το σκάσει από το σπίτι όταν τη βίασε ο θείος της. Μία εβδομάδα μετά δέχτηκε επίθεση και βιάστηκε ομαδικά από νεαρούς σε ένα πάρκο. Για να σωθεί, η 13χρονη έκοψε το χέρι της με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί τη βρήκαν αναίσθητη στο έδαφος και μόλις ανέρρωσε την οδήγησαν στο Juvenile Delinquents Correction Centre.


Η 13χρονη Khatereh


Η 15χρονη Mahsid


Τα κορίτσια θεωρούνται ποινικά υπόλογα δια νόμου από τα 9 τους χρόνια στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Μπορεί να καταδικαστούν σε θάνατο δι' απαγχονισμού για εγκλήματα όπως η δολοφονία, η διακίνηση ναρκωτικών και η ένοπλη ληστεία.





Πηγή: Dailymail, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου