Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σοκ! Έκοψε το χέρι υπηρέτριας επειδή του ζήτησε να πληρωθεί



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μία Ινδή γυναίκα που εργαζόταν ως υπηρέτρια σε σπίτι της Σαουδικής Αραβίας. O εργοδότης της, τής έκοψε το χέρι! Σίγουρα, η Kasturi Munirathnam, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, όταν ζήτησε από το αφεντικό της το αυτονόητο, να την πληρώσει.

Η γυναίκα, η οποία κατάγεται από ένα χωριό κοντά στο Vellore, είχε φτάσει στη Σαουδική Αραβία πριν από δύο μήνες. Τον Αύγουστο, η Kasturi μετατέθηκε σε ένα σπίτι στο Ριάντ, όπου διέμεναν μόνο γυναίκες. Όπως δήλωσε η ίδια, o φόρτος εργασίας ήταν μεγάλος και δεν είχε καν τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους συγγενείς της στην Ινδία. Καθημερινά υποβαλλόταν σε βασανιστήρια, ενώ δεν της καταβάλλονταν οι μισθοί της. Όταν η Kasturi κατάφερε να πάρει βοήθεια από έναν γνωστό της, τον Tamil Nadu, αμέσως την κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και έκτοτε την υπέβαλαν σε ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια. Δεν έφτανε αυτό, αλλά απειλούσαν να τη σκοτώσουν και οι υπόλοιπες γυναίκες του σπιτιού. Έτσι, προσπάθησε να διαφύγει από το μπαλκόνι του δωματίου. Ωστόσο, την κατάλαβε το αφεντικό της, την άρπαξε από το χέρι και της το έκοψε.

Οι Ινδοί αξιωματούχοι της πρεσβείας έχουν αναλάβει να τη βοηθήσουν. Διεξάγεται έρευνα από την Αλ-Sahafa αστυνομία. Η Ινδία ζήτησε "αυστηρά μέτρα" και "σοβαρή τιμωρία" από τη Σαουδική Αραβία για τον εργοδότης της. Η Kasturi είναι το στήριγμα της οικογένειάς, που αποτελείται από τον άρρωστο σύζυγό της, τις τρεις κόρες και τον γιο της.

Πηγή: Ibtimes, Indianexpress


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου