Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζονται οι θαλάσσιες έρευνες στο Φαρμακονήσι



Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και πλωτό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη, 11 μικρά παιδιά (6 αγόρια και 5 κορίτσια) δέκα γυναίκες και 9 άντρες.

Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση.

'Ανδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος ξύλινου πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, ούτε αν υπήρχαν δουλέμποροι σε αυτό που το εγκατέλειψαν.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανακριτική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Στο Φαρμακονήσι αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β υπαρχηγός του σώματος Νικόλαος Πατρινός.



Πηγή - ΑΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου