Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση : Μπροστά η ΝΔ με 0,6% διαφορά , καταλληλότερος ο Μεϊμαράκης
Για πρώτη φορά περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεπερνά σε δημοφιλία τον Αλέξη Τσίπρα ενώ η Βουλή είναι οκτακομματική. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή με 0,6% στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα, με τον Βασίλη Λεβένη να έχει 5,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μένουν εκτός με 2,6%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 6%.

Πιο συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση παίρνουν τα κόμματα:

ΝΔ 30,4%
ΣΥΡΙΖΑ 29,6%
Χρυσή Αυγή 6,5%
ΚΚΕ 6,5%
Ποτάμι 6%
Ενωση Κεντρώων 5,1%
ΠΑΣΟΚ 5%
Λαϊκή Ενότητα 4%
Αλλοι 4%
ΑΝΕΛ 2,6%
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή (80% υπέρ του ευρώ), αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με 47% και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει 43%, αλλά να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός για τους πολίτες.

Από την Κουμουνδούρου πάντως διαμηνύουν πως το κόμμα θα κόψει το νήμα και υποστηρίζουν:

Γιατί τώρα ουσιαστικά ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ
Επειδή υπάρχει ο παράγοντας «συσπείρωση» η οποία στις μέχρι τώρα μετρήσεις είναι πολύ χαμηλά.
«Οσο πιθανότερη φαίνεται η επιλογή του παλιού τόσο περισσότερο θα συσπειρώνονται οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι για να ξεμπερδεύουν με το παλιό» εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Πηγή : iefimerida.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου