Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Επιτροπή είσπραξης της οικονομικής βοήθειας για το μεταναστευτικό ζητεί ο Δ. Αβραμόπουλος

REUTERS/YANNIS BEHRAKIS


Την άμεση ανάγκη ορισμού από την ελληνική κυβέρνηση της αρμόδιας αρχής που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Ο Έλληνας Επίτροπος είχε επίσης συνομιλίες για την έξαρση του μεταναστευτικού στο Καλαί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπερνάρ Καζανέβ και Τερέσα Μέι, αντίστοιχα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου