Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ιστορικό επιθετικής συμπεριφοράς προς συναδέλφους είχε ο μακελάρης της Βιρτζίνια


Συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ο τρόπος της εκτέλεσης αλλά και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μετά τη διπλή δολοφονία σε απευθείας σύνδεση με θύματα μια δημοσιογράφο και έναν κάμεραμαν στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι νεκροί είναι η 24χρονη δημοσιογράφος Αλισον Πάρκερ και ο 27χρονος καμεραμάν Ανταμ Γουόρντ του WDBJ7, συνεργαζόμενου καναλιού του δικτύου του CBS στο Ροανόκε της Βιρτζίνια.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και η γυναίκα που έδινε εκείνη την ώρα συνέντευξη. Πρόκεται για την Βίκι Γκάρντνερ, διευθύνουσα σύμβουλο του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Η πρωτόγνωρη τραγωδία ολοκληρώθηκε με την αυτοκτονία του δράστη Βέστερ Λι Φλάναγκαν, ενός 41χρονου δημοσιογράφου και πρώην συνάδελφο των θυμάτων, ο οποίος μάλιστα μετά την διπλή δολοφονία με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με ένα 13σέλιδο μανιφέστο που απέστειλε μέσω fax στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News προσπαθούσε να αιτιολογήσει τις πράξεις του παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα ρατσισμού.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο δράστης και αυτόχειρας είχε ανεβάσει χθες ένα εξάλεπτο βίντεο με τη δουλειά του ως ρεπόρτερ και παρουσιαστής ειδήσεων. Μάλιστα, σε ένα από τα ρεπορτάζ του βίντεο, (με τίτλο RESUME FINAL 032113) διακρίνεται να κρατά ένα υποπυροβόλο Ούζι.


Αυτό το βίντεο, την επιστολή αλλά και τις προσπάθειες του Φλάναγκαν να επικοινωνήσει μέσω των social media σκανάρουν τώρα οι αρχές, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελούν ενδείξεις - κλειδιά στην αναζήτηση των κινήτρων για το πρωτοφανές μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο συγγραφέας του μανιφέστου δηλώνει ότι βασανιζόταν από «διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά». Σύμφωνα με το ABC, ισχυρίζεται ότι δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή «είναι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας».
Στο κείμενο, που φέρεται ότι έχει γραφεί από τον «Μπράις Γουίλιαμς» -το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στη δουλειά του ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν- υποστηρίζει ότι σ' αυτό το συναίσθημα εξοστρακισμού προστέθηκε έντονη οργή μετά τη σφαγή στο Τσάρλεστον, τον Ιούνιο.
«Αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία» γράφει, αναφερόμενος στη σφαγή της 17ης Ιουνίου, όταν ένας νεαρός υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο.

Επιθετική συμπεριφορά
Κι ενώ τα κίνητρα του δράστη και αυτόχειρα εξακολουθούν να αναζητούνται, ένα εσωτερικό σημείωμα στον τηλεοπτικό σταθμό Virginia TV, όπου εργαζόταν για ένα διάστημα ο δράστης και αυτόχειρας, το οποίο έχει στην κατοχή της και δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian, ισχυρίζεται ότι πρώην προϊστάμενος του Φλάναγκαν του είχε συστήσει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, μετά τα συνεχή παράπονα που έκαναν σε βάρος του οι τότε συνάδελφοί του.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος είχε δεχτεί επίπληξη από τον προϊστάμενό του, Νταν Ντένισον, μετά από παράπονα συναδέλφων του ότι είχε επιτεθεί σε συνάδελφο αλλά και για «απρεπή γλώσσα» και «επιθετική γλώσσα σώματος» ενώ εργαζόταν ως ρεπόρτερ.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο Φλάναγκαν είχε δεχτεί την σύσταση να δεχτεί ιατρική βοήθεια ως προϋπόθεση να συνεχίσει να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό. «Δεν είμαι σίγουρος αν θα συμμορφωθεί», γράφει ο Ντένισον στο εσωτερικό σημείωμα. Τρεις μήνες αργότερα απολύθηκε.


Πηγή : ethnos.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου