Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις για το σχέδιο νόμου για την Παιδεία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ



Χριστοφιλοπούλου: Ως εδώ με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η κα Χριστοφιλοπούλου με αφορμή δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το νομοσχέδιο για την Παιδεία θα προχωρήσει.  Όπως αναφέρει η κα Χριστοφιλοπούλου  «ούτε λίγο ούτε πολύ μας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο νομοθετικό της έργο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία».

«Χθες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εισάγει νομοσχέδια διχαστικά, νομοσχέδια που εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στηρίζουν την εθνική προσπάθεια» τονίζει στο κείμενό της ενώ συνεχίζει  λέγοντας «προς χάριν του εθνικού συμφέροντος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μαζί με τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης την αναγκαία πλειοψηφία για επώδυνες συμφωνίες και μνημόνια  που είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Η κα Χριστοφιλοπούλου κλείνει, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εισαγωγή νομοσχεδίων που εξυπηρετούν οπισθοδρομικές ιδεοληψίες και πελατειακά συμφέροντα στην εκπαίδευση. Ως εδώ με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία.

Επικριτικές για τις ρυθμίσεις στην Παιδεία ήταν και οι τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλή. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές σε αυτήν την Αίθουσα: α λα καρτ πλειοψηφίες κοινοβουλευτικές δεν υπάρχουν. Δεν θα περιμένετε από κάποιους να ψηφίζουν επώδυνα μέτρα μνημονίου και μετά να αναζητείτε άλλες πλειοψηφίες για να ψηφίζετε τα τερατουργήματα που ο κ. Μπαλτάς θέλει να κάνει στην παιδεία».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, στην τοποθέτησή του, ζήτησε συνεννόηση για τα θέματα της παιδείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Νέα Δημοκρατία σας δίνει τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά από εκεί και πέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για τα θέματα κυρίως της παιδείας, της υγείας και για ζητήματα τα οποία θεωρούμε και εμείς σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης μια συνεννόηση, όχι μόνο στα οικονομικά και όχι μόνο σε αυτά. Γιατί αισθάνομαι ότι μας έχετε πιάσει και για χαζούς εδώ. Και δεν είμαστε! Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια απέναντι σε όλα αυτά και μην νομίζετε ότι είναι αδυναμία. Όχι! Είναι πολιτική δύναμη για εμάς να σας πούμε, ναι, προχωρήστε στην Ευρώπη, προχωρήστε όπως πρέπει. Και σας το είπαμε, κύριε Πρωθυπουργέ».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε με τη σειρά του την ανάγκη παράλληλα με τη δημοσιονομική προσαρμογή να αντιμετωπιστούν προβλήματα στην παιδεία όπου αποψιλώνεται η αξιολόγηση και αποδομείται η αριστεία, αποκόπτοντας έτσι τη χώρα από τα τεκταινόμενα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Όπως έχουμε γράψει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πήγε την προηγούμενη Πέμπτη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή ώστε να διατυπωθούν ενδεχόμενες παρατηρήσεις. Μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή το νομοσχέδιο θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και ακολούθως στην Ολομέλεια.

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος



news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου