Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σφοδρή επίθεση από ΝΔ: Κρεσέντο προκλητικότητας από τον Αλβανό Έντι Ράμα



Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να «βάλει στη θέση του» τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για κρεσέντο προκλητικότητας, ο οποίος ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να ξεκινήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, καθώς εάν το πράξει θα έχει διαπράξει σοβαρό αδίκημα και θα έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας!

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ, Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τον κ. Ράμα ότι επενδύει στην αστάθεια και δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να βάλει στη θέση του τον Αλβανό Πρωθυπουργό που σ’ ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Ιόνιο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της κυβέρνησης των Τιράνων «δε μπορεί παρά να μας προβληματίσει».

«Η ρητορική του Ράμα δεν έχει να κάνει μόνο με τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές στην Αλβανία. Έχει να κάνει και με το ότι, όσοι γύρω μας επενδύουν στην αστάθεια, κρίνουν πως μπορούν να δοκιμάζουν τώρα τις αντοχές μας» αναφέρει.

«Τώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να πει το μεγάλο «όχι» στην Ευρώπη! Η κυβέρνηση οφείλει να μην ανεχθεί καμία παρόμοια προκλητικότητα και να το δείξει άμεσα και αποφασιστικά!» καταλήγει στη δήλωσή του ο συντονιστής Εξωτερικών της ΝΔ Κώστας Τασούλας.



 Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου