Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Μανιφέστο Λαφαζάνη: Ξεχάστε αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια! - Η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται!




"Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια" τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη σχετικά με τη σύναψη σύμβασης με τα ΕΛΤΑ για τη μεταφορά και επίδοση των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ ΑΕ.

Τη σημασία που έχει ότι η ΔΕΗ - ένας οργανισμός όπου το Δημόσιο έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο, όπως είπε "να μην το ξεχνάμε αυτό"-, συνάπτει συμβάσεις θετικές για την ίδια την επιχείρηση, αλλά και για την ελληνική κοινωνία, επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης. Επίσης, σημείωσε ως θετικό τό ότι τον διαγωνισμό κέρδισε "με το σπαθί του", ένας άλλος δημόσιος οργανισμός, τα ΕΛΤΑ.

Εξάλλου, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι "πρέπει να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος, που είναι δυσβάσταχτο για την ελληνική οικονομία" και σημεώσε ότι υπάρχει επενδυτική κινητικότητα στον τομέα της ενέργειας

Επιπλέον, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι "η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται, δεν πωλείται" και ότι καταβαλεται μεγαλη προσπάθεια για να δουλέψει καλύτερα προς όφελος των καταναλωτών. Επίσης, όπως σημείωσε "δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω του ΦΠΑ".

Όπως επισήμανε τυχόν συμφωνία που θα κάνει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, θα είναι συμβατή με το προγραμμά μας και δεν θα επιφέρει νέα βάρη στους πολίτες.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την μονάδα της Πτολεμαϊδας, καθώς είναι απαραίτητη για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Κατανοούμε, σημείωσε, τις αντιδράσεις αλλά παίρνουμε υπ' όψιν και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, και κάνουμε προσπάθεια για μείωση του κόστους, κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω των συμβάσεων που υπάρχουν.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου