Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Βάζουν φωτιά οι απαιτήσεις των δανειστών



Φωτιά στην επιδιωκόμενη συμφωνία έβαλαν χθες το βράδυ οι απαιτήσεις των δανειστών που μετέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατά τη μακρά συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το σχέδιο των εταίρων περιελάμβανε μέτρα-σοκ και δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική πλευρά.

Φωτιά στην επιδιωκόμενη συμφωνία έβαλαν χθες το βράδυ οι απαιτήσεις των δανειστών που μετέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη χθεσινοβραδινή επίπονη και καθοριστική συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Το χθεσινοβραδινό μάλιστα τετ α τετ των Γιούνκερ και Τσίπρα εξελίχθηκε σε ολονύχτιο θρίλερ, καθώς ακολούθησε δείπνο εργασίας με τη συμμετοχή των κ. Ντάισελμπλουμ, Βίζερ αλλά και των κ. Γ. Δραγασάκη, Ν. Παππά, Ευ. Τσακαλώτου, Γ. Σακελλαρίδη και Σπ. Σαγιά - οι δε διαπραγματεύσεις έφτασαν, όπως φαίνεται, στο κρισιμότερο «σταυροδρόμι», αφού, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, η συνάντηση εργασίας θα επαναληφθεί με την ίδια σύνθεση στην ίδια αίθουσα της Κομισιόν ξανά αύριο, ώστε αμφότερες οι πλευρές να ξεπεράσουν τις διαφωνίες που εμποδίζουν την άμεση λύση στο ελληνικό ζήτημα.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου