Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Παρίσι-Λυών:Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση κατά τζιχαντιστών



Οκτώ υπόπτους για συμμετοχή σε δίκτυο τζιχαντιστών που οργάνωνε τη στρατολόγηση νέων και την αναχώρησή τους για τη Συρία συνελήφθησαν την Τρίτη στα βόρεια προάστια του Παρισιού και στη Λυών, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Τα άτομα που συνελήφθησαν και έχουν τεθεί υπό κράτηση θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε τζιχαντιστική ομάδα που οργάνωνε τη στρατολόγηση και αναχώρηση μελών προς τη Συρία» δήλωσε ο Καζνέβ στους δημοσιογράφους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη πέντε ανδρών στη νότια Γαλλία που εμπλέκονται σε τζιχαντιστική ομάδα, η οποία επίσης προετοίμαζε την αναχώρηση μελών για τη Συρία.

«Σχεδόν ένα μήνα μετά τις επιθέσεις που έπληξαν το Παρίσι, η επιχείρηση αυτή δείχνει εκ νέου τη μεγάλη αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας, υπό τη δικαστική αρχή, να πατάξουν την τρομοκρατία» τόνισε.

Οι ύποπτοι μπορούν να μείνουν προφυλακισμένοι έως 96 ώρες χωρίς απαγγελία κατηγορίας.

Στον απόηχο των τζιχαντιστικών επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος τη Γαλλία στις αρχές Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα έθετε πλέον υπό παρακολούθηση 3.000 άτομα που κινούνται σε κύκλους τζιχαντιστών.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει από την πλευρά του στις 22 Ιανουαρίου ότι 73 Γάλλοι έχουν σκοτωθεί «στο πεδίο των τρομοκρατικών επιχειρήσεων» στη Συρία και το Ιράκ, σε σύνολο περίπου 1.400 Γάλλων πολιτών που έχουν διασυνδέσεις με πυρήνες στρατολόγησης για τζιχάντ στη Συρία και το Ιράκ -εκ των οποίων περίπου 400 πολεμούν ήδη στις τάξεις των τζιχαντιστών.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου