Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Italjet


Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Mantra

Μικρή σε μέγεθος, αλλά ξακουστή, η Italjet με τη μακρά ιστορία. Η ιταλική εταιρία που εδρεύει στην Bologna ανήκει ακόμη στην οικογένεια Tartarini καθώς ιδρύθηκε από τον Leopoldo και τώρα διευθύνεται από τον γιό του, Massimo.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας-χρεωκόπησε αλλά αναστήθηκε-συνεχίζει να βρίσκεται κοντά μας έχοντας διαφοροποιήσει αρκετά τις δραστηριότητές της σε σχέση με τότε.

Σίγουρα στο μυαλό των περισσότερων έρχεται το εκπληκτικό σχεδιαστικά scooter Dragster, όταν ακούνε τη λέξη Italjet.

Οι Ιταλοί όμως έχουν μπει τα τελευταία χρόνια και στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων με πανέμορφα ρετρό σχέδια και χρώματα και απίστευτες λεπτομέρειες.

Τώρα η Italjet θέλει να επιστρέψει ξανά στην παραγωγή μοτοσικλετών αλλά με ηλεκτρικά μοτέρ και για αυτό το λόγο παρουσίασε το πρωτότυπο Mantra.





Η προπολεμική ρετρό αισθητική του είναι αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή, αλλά προπολεμικές είναι και οι επιδόσεις του ή για να το θέσουμε καλύτερα, είναι πιο κοντά σε εκείνες ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Αυτό μας δείχνει τόσο η μικρή ισχύς του μοτέρ (250W) που έχει τοποθετηθεί στον πίσω τροχό όσο και η μικρή διάμετρος των δισκοφρένων, αλλά και η αυτονομία των 50 χλμ. που προσφέρουν οι μπαταρίες. Δόσεις χλιδής, πολυτέλειας, αλλά και χρηστικότητας στο Mantra προσθέτουν οι δερμάτινες τσάντες που είναι κρεμασμένες στο γυμνό πλαίσιο, η σέλα και το μικρό τσαντάκι από κάτω της.

Όλα προέρχονται από το διάσημο βρετανικό οίκο Brooks και λογικά ανεβάζουν αρκετά την θεωρητική τιμή του Mantra. Η σχεδίαση του Mantra συμπληρώνεται ιδανικά από τους ακτινωτούς τροχούς με τα ελαστικά τύπου «bobber» το girder πιρούνι φυσικά του σχήμα του φαναριού.


Πηγή : mototriti.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου