Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στην Αθήνα το μπαλάκι για επιστροφή της τρόικας από το ΔΝΤ - «Καρφιά» για τα φορολογικά έσοδα


Στην Αθήνα πετάει το μπαλάκι της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα το ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων επεσήμανε ότι «η ημερομηνία θα καθοριστεί από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει».

Ερωτηθείς πότε θα σταλούν οι θέσεις της Ελλάδας, ανέφερε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Ράις υπενθύμισε ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονταν στην Αθήνα στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 6ης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε «θέματα-κλειδιά».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η προληπτική στήριξη θα μπορούσε να έχει πολλές μορφές, η Ελλάδα θα αποφασίσει» και προσέθεσε πως αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν η καλύτερη προοπτική. Αναφορά έκανε και στη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ και του Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι συζητήθηκαν η πρόοδος του προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα.

«Η κυρία Λαγκάρντ ενθάρρυνε τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν αποφασιστικά το πρόγραμμα» ευθυγραμμιζόμενες με τα συμφωνηθέντα σημείωσε ο κ. Ράις.  Επίσης, δεν θέλησε να σχολιάσει το «περιεχόμενο ιδιωτικών συναντήσεων» και αν ο κ. Χαρδούβελης ζήτησε «πρόωρη διακοπή» του προγράμματος με το ΔΝΤ.

Προσέθεσε ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ «ενθάρρυνε τους έλληνες αξιωματούχους να εφαρμόσουν αποφασιστικά τις βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου για την υποστήριξη της Ελλάδας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε πως το Ταμείο​ στηρίζει την απόφαση της Αθήνας να μην προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές συντάξεων και μισθών. Όμως, όπως είπε, για αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές.

Τέλος, έκανε αναφορά στον τομέα της φορολογικής διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι «η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί» και ότι (πρέπει) «ο καθένας να πληρώνει το φορολογικό μερίδιο που του αντιστοιχεί».



Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου