Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Με το «φάντασμα» των εκλογών πάνω από το Μαξίμου , Ο Σαμαράς «αναστηλώνει» τη γαλάζια πολυκατοικία


Με το φάντασμα των εκλογών να πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου και τη συγκυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συσπειρώσει εκ νέου τη ΝΔ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κόμματος.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ωστόσο ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει όλο και πιο πιθανό και στους βουλευτές επικρατεί αναβρασμός.

Το απόγευμα , στην αποψινή κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα για τα 40 χρόνια της ΝΔ, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να περιγράψει τόσο τα βήματα για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά κυρίως το σχέδιο του για την επόμενη μέρα.

Πρωτίστως ωστόσο, ο κ.Σαμαράς θα επικεντρώσει τις προσπάθειες του για να δώσει το στίγμα της ενωμένης κεντροξιάς με απώτερο στόχο να «αναστηλώσει» τη γαλάζια πολυκατοικία ενώπιον κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε οριστικοποιηθεί το ακριβές περίγραμμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ωστόσο στενοί συνεργάτες του τόνιζαν ότι η τοποθέτησή του θα αφορά πρωτίστως το «αύριο» της χώρας και δεν θα είναι στενά κομματική.

Εν μέσω των συζητήσεων με την τρόικα και λίγο πριν τη μάχη της Βουλής, ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα  ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις παροχών που δεν είχε κάνει στη ΔΕΘ και είχε προκαλέσει σχόλια μέσα στη ΝΔ.

Η σημερινή συγκυρία των γενεθλίων της ΝΔ θα αποτελέσει ένα είδους «καλέσματος» στα εκλογικά όπλα και τα γαλάζιων στελεχών που μέχρι σήμερα για διαφορετικούς λόγους παρέμεναν μακριά από το κόμμα.

Κεντρικό πρόσωπο στην αποψινή εκδήλωση είναι ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Θόδωρος Ρουσόπουλος ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από συνεννόηση που προηγήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο και με το «πράσινο φως» του Αντώνη Σαμαρά.

Τόσο ο κ. Ρουσόπουλος όσο και οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ορκίζονται ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν σηματοδοτεί οποιαδήποτε συνεργασία σε άλλο επίπεδο ή με άλλη μορφή, ωστόσο όπως λένε από το περιβάλλον του πρώην υπουργού «σε κάθε περίπτωση είναι μια ηχηρή αποκατάσταση μετά από τα όσα είχαν ειπωθεί από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζητά από τον γραμματέα του κόμματος να έρθει σε επαφή μαζί του».

usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου