Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συναγερμός στη Γαλλία για την ενδεχόμενη προεδρία της Μαρίν Λεπέν


Μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 με ποσοστό της τάξης του 58% σήμανε συναγερμό στη Γαλλία. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χτύπησε το καμπανάκι προς όλους αλλά κυρίως προς τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το οποίο οι πολίτες καλούν να μην είναι καν υποψήφιος την επόμενη φορά.
Λέγοντας ότι το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο βρίσκεται στις πύλες της εξουσίας ο κ. Βαλς είπε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει και να μιλήσει «διαφορετικά» εάν θέλει να αποτρέψει τον κίνδυνο της ακροδεξιάς.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP διενεργήθηκε για λογαριασμό της Le Journal Du Dimanche στο διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 988 ατόμων και έδειξε ότι το 85% των ερωτηθέντων δεν θα ήθελαν ο Ολάντ να είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος, ενώ το 50% τον κατηγορεί επειδή δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις του.
Ο Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη ακόμη και πολλών αριστερών ψηφοφόρων κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στον τομέα της οικονομίας: το ποσοστό της ανεργίας τείνει να ξεπεράσει το επίπεδο-ρεκόρ του 10%.

Πηγή : http://www.koolnews.gr/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου