Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΒΕΑ: 1 στους 2 Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους


Από έρευνα, την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ –ΜΠΕ, το 55% των συμμετεχόντων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ μόλις το 41% αυτών εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές. Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 57%) δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ το 22% δηλώνει αισιοδοξία για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό αβεβαιότητας των συμμετεχόντων για το κατά πόσο μπορεί η κυβέρνηση να κάνει αυτά που είπε , το οποίο συγκεντρώνει 21%.
Μόλις δύο στους δέκα δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών οικονομικών τους. Το ποσοστό απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων ξεπερνά το 60%, γεγονός που δείχνει ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση  τέτοια που το κλίμα είναι είναι αρνητικότατο για την κυβέρνηση και για την πορεία της Ελλάδας γενικότερα, επίσης το ποσοστό αβεβαιότητας είναι στο 19%.
Το 55% των συμμετεχόντων θεωρούν πως τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, και μόνο το 29% διατηρεί αντίθετη άποψη. 
Ως προς το οικονομικό του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, η πλειονότητα των συμμετεχόντων και συγκεκριμένα 59%, θεωρεί ότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, ενώ το 26% το κρίνει ως εφαρμόσιμο. Το ποσοστό αβεβαιότητας αγγίζει το 15%.
Επίσης το 55% των επιχειρήσεων δεν μπορεί και δεν έχει να πληρώσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις της επιχείρησης του με αποτέλεσμα να υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον.
newsotherwise.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου