Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας εδώ και χρόνια στην κυβέρνηση και την πληρώνει ο πρωθυπουργός!!
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ιδρύθηκε το 1998 επί ΠΑΣΟΚ Σημίτη.
Ωστόσο, ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου του 2001, επί ΠΑΣΟΚ Σημίτη.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συστάθηκε με τον Νόμο 2637 (ΦΕΚ 200/Α/1998). Από το 2007, λειτουργεί ως ο αποκλειστικός οργανισμός πληρωμών του πρωτογενούς τομέα και έχει την ευθύνη διαχείρισης των πόρων της ΚΑΠ από το 2006.
Δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν αυτοί που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό, αλλά ποιος του είπε να σηκώσει αποκλειστικά το βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας το "Αποτύχαμε";
Έτσι τι είχε πατήσει με τα Τέμπη ο πρωθυπουργός που κάποιοι σύμβουλοι του είπαν να απολογηθεί για τις θεωρίες συνωμοσίας, που τελικά αποδείχθηκαν απάτη που στήθηκε από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΛΕΥΣΗ - Καρυστιανού για να παραπλανηθεί ο κόσμος.
Όσοι άκουσαν το "αποτύχαμε" συνειρμικά σκέφτηκαν την λάθος δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός στον Σρόιτερ και αυτό δείχνει έλλειψη ικανότητας και σοβαρότητας από τους συμβούλους του.
Οι διατυπώσεις μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί διαφορετικά, από ικανούς που ξέρουν την δουλειά τους.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ λοιπόν ξεκίνησε μαγαζάκι του ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε μαγαζάκι μέχρι και σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη είναι συλλογική και δεν γίνεσαι ήρωας ότι σηκώνεις τις βρωμιές όλων.
Το "Αποτύχαμε", δεν αφήνει πολλά περιθώρια να αντιπολιτευτείς την αντιπολίτευση, που χωρίς τσίπα κουνάει το δάχτυλο γιατί βρήκε και τα κάνει και άκουσε τον πρωθυπουργό να παίρνει όλη την ευθύνη ετών επάνω του.
Η πολύ καλοσύνη ειδικά σε φαιδρά κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτει και θα το εκμεταλλευτούν. Αυτό έπρεπε να το γνώριζαν όσοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό αλλιώς σπίτι τους.
Δεν γίνεσαι διαφορετικός εάν τα πάρεις όλα επάνω σου, αντίθετα δίνεις βήμα σε φαιδρούς να το εκμεταλλευτούν.
Δίνουμε απλά ένα παράδειγμα για να υπενθυμίζουμε ότι το 2023 οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκαν επειδή Βορίδης και Μητσοτάκης τους έκοψαν τις επιδοτήσεις, και τώρα κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση.




0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου