Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο νόμος της κουκούλας: Αγρια επίθεση σε φοιτητή στο ΕΜΠ – «Φοβόμαστε…»

 


Την περασμένη Τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων με σιδηρογροθιές, στειλιάρια και μαχαίρια που μπήκαν στα αμφιθέατρα του Ιδρύματος του επιτέθηκαν με αγριότητα προκαλώντας του σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στην αυχενική χώρα

Ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη εβδομάδα μέσα στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη διάρκεια της κατάληψής του και νοσηλεύτηκε 2 ημέρες σε νοσοκομείο της χώρας ενώ είναι έως και σήμερα υπό παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα ομάδα κουκουλοφόρων με σιδηρογροθιές, στειλιάρια και μαχαίρια που μπήκαν στα αμφιθέατρα του Ιδρύματος επιτέθηκαν με αγριότητα σε φοιτητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών, προκαλώντας του σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στην αυχενική χώρα. Οπως δε αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ τον χτυπούσαν τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Το περιστατικό έγινε μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έξω από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών, μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης των φοιτητών που αποφάσισαν να συνεχιστεί η κατάληψη της Σχολής τους για 3η εβδομάδα.

Ο φοιτητής γλίτωσε τα χειρότερα όταν προσέτρεξαν συμφοιτητές του για να τον αποσπάσουν από τα χέρια των κουκουλοφόρων και τον μετέφεραν άμεσα σε γειτονικό νοσοκομείο. Ο νέος είναι ακόμη και σήμερα σε κατάσταση σοκ, ενώ αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό βίας που σημειώνεται από επιθέσεις κουκουλοφόρων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου μέσα σε έναν χρόνο.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα, στις 15 του μήνα, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στην πρυτανεία του ΕΜΠ για κατάληψη του κτιρίου η οποία έληξε σύντομα μετά από αστυνομική επέμβαση έπειτα από ειδοποίηση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος. Την επόμενη ημέρα έγινε άλλη καταδρομική επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο ίδιο κτίριο που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, ενώ το απόγευμα έγινε και η επίθεση στον φοιτητή.

Η απειλή από τους κουκουλοφόρους και τα έρημα κατειλημμένα κτίρια σε συνδυασμό με το ότι η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών και το διδακτικό προσωπικό είναι μακριά από το πανεπιστήμιο λόγω της απαγόρευσης εισόδου από τους καταληψίες διαμορφώνουν ζοφερή εικόνα στην Πολυτεχνειούπολη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου