Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: Εσείς ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία

 



Μια ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία τον προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει η τακτική που ακολουθεί με τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, αποκάλυψε ο Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, αυτό που τόνισε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ήταν πως κινδυνεύει να χάσει τη διεθνή υποστήριξη λόγω της άκριτης δολοφονίας αμάχων στη Γάζα. Τότε, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, ο Νετανιάχου του απάντησε: «Ναι, αλλά εσείς ισοπεδώσατε με τους βομβαρδισμούς σας τη Γερμανία και ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους».

Τότε, ο Μπάιντεν του απάντησε: «Ναι, γι’ αυτό δημιουργήθηκαν όλοι αυτοί οι διεθνείς θεσμοί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να διασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασυμβούν (αυτοί οι βομβαρδισμοί). Μην κάνετε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά τις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμπλακούμε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν».

Σε συνομιλίες που είχε στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν είπε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «πρέπει να αλλάξει» την κυβέρνησή του. «Είναι καλός φίλος, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει… Αυτή είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει «όχι» σε ένα παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου