Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η Νέα Δημοκρατία λαβωμένη αλλά με 8 συν 4 Περιφέρειες από τις 13

 


Κανένα κλίμα δεν αλλάζει, για την Νέα Δημοκρατία κτύπησε καμπανάκι και για τις οργανώσεις της ειδικά στην Αθήνα, οι Νεοδημοκράτες έστειλαν το μήνυμα και δεν πήγα  να στηρίξουν υποψηφίους όπως τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η ανάλυση για την Αθήνα είναι μεγάλη και θα την κάνουν ειδικοί εκλογολόγοι, το σίγουρο είναι με την πρώτη ματιά, ότι δεν λειτούργησαν οι ΝΟΔΕ στην Αθήνα για να οργανώσουν τους ψηφοφόρους, δεν λειτούργησε το κόμμα, δεν λειτούργησε η ομάδα του πρώην δημάρχου Αθήνας.

Η Νέα Δημοκρατία παρά την δυσαρέσκεια που εκφράστηκε για ακρίβεια, μεταναστευτικό, αισχροκέρδεια, ασφάλεια, κατάφερε και πήρε 8 περιφέρειες με τους εκλεκτούς της, 4 περιφέρειες με αντάρτες Νεοδημοκράτες, και μία περιφέρεια στην Κρήτη με συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Χρειάστηκε 80% αποχή, και συνασπισμός 5 κομμάτων για να κάνουν λίγη ζημιά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και αυτό πρέπει να προβληματίσει όχι την Ν.Δ. αλλά τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούν από μόνοι τους να κάνουν την διαφορά από τον Μητσοτάκη.

Η εικόνα από τις περιφέρειες δεν δείχνουν ότι αλλάζει κανένα κλίμα, η εικόνα είναι ξεκάθαρη ως προς το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται περισσότερο, είναι ο χαμένος των εκλογών και πανηγυρίζει προσπαθώντας να καρπωθεί της δύο τρεις νίκες του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη.

Και αυτό που είναι ξεκάθαρο, ο πρωθυπουργός πρέπει να ακούσει τα καμπανάκια που του κτύπησαν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. γιατί από αυτούς έπαθε την ζημιά, δεν πήγαν να ψηφίσουν επίτηδες, καμπανάκια όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και την λειτουργία κόμματος, του Μαξίμου, και της κυβέρνησης γενικότερα.



Κώστας Βουκελάτος



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου