Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Παραιτήθηκε ο αρεοπαγίτης Τζανερρίκος μετά την παρέμβαση του για Κασιδιάρη

 


Ο πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος παραιτήθηκε μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση και συνταγματολόγους, για την πρωτοφανή δήλωσή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει ώστε να μπλοκαριστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές 2023.

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές όλων των κομμάτων, αλλά και του κόμματος «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, προχώρησε σε παραίτηση, ύστερα από αντιδράσεις, καθώς πήρε δημοσίως θέση για τη ρύθμιση της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος επρόκειτο να κρίνει και να ψηφίσει επί της ρύθμισης.

Την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης, η κυρία Ευδοξία Κιουπτσίδου, η οποία θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές και πρωτίστως για την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη.

Την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και προέδρου του Α1 πολιτικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χρήστου Τζανερρίκου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας: «Δεν έχω κανένα σχόλιο. Και εγώ πριν από λίγο πληροφορήθηκα για την παραίτηση του κ. Τζανερρίκου, του οποίου η θητεία λόγω ορίου ηλικίας έληγε σε δύο μήνες από σήμερα».

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου