Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Το 41% των Ελλήνων δηλώνει ότι με ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα ήταν χειρότερα - Αυξάνονται όσοι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση

 



Χθες στον Alpha, η Alco παρουσίασε το πρώτο μέρος δημοσκόπησης, σήμερα θα παρουσιάσει την πρόθεση ψήφου.

Στο ερώτημα ένα οι πολίτες θέλουν μια δεύτερη Μητσοτάκη, το 33% ήταν υπέρ, το 24% υπέρ του Τσίπρα, ενώ το 29% υποστήριξε «κανένας από τους δύο». 

Στην έρευνα, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ερώτημα τάσσονται υπέρ της δεύτερης ευκαιρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις δεύτερες κάλπες εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Στο δίλημμα κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, το 46% απάντησε υπέρ της συνεργασίας, ενώ το 41% τάχθηκε υπέρ της αυτοδύναμης κυβέρνησης, ποσοστό που αυξάνεται συνέχεια πλησιάζοντας προς τις εκλογές. 

Στο κρίσιμο ερώτημα πώς θα ήταν σήμερα η κατάσταση αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 41% δηλώνει χειρότερα, ίδια το 27% και μόλις 23% αναφέρει καλύτερα. Στην ερώτηση πώς ήταν η κυβέρνηση σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι πολίτες, καλύτερη απ’ ό,τι περιμέναμε απάντησε το 21%, όσο την περίμεναν στο 12%, ενώ χειρότερη το 31%. Τέλος, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, το 38% δηλώνει ότι ευθύνεται η διεθνής κρίση, το 25% λέει η κυβέρνηση και το 32% αναφέρει και οι δύο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου