Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΜΚΟ HumanRights360 αναγνωρίζει την αλήθεια για τη νησίδα στον Έβρο με τους 38 μετανάστες - Κρύβονται στον ΣΥΡΙΖΑ


 

Η ΜΚΟ HumanRights360 αναγνώρισε χθες Πέμπτη ότι η νησίδα στον Έβρο στην οποία βρέθηκαν οι 38 μετανάστες τον Αύγουστο δεν είναι ελληνικό έδαφος γεγονός, που σημαίνει ότι άδικα κατηγορείτο η ελληνική Κυβέρνηση. Πάνω από όλα, καταρρέουν οι τουρκικοί ισχυρισμοί και η απόπειρα να συκοφαντηθεί η χώρα μας. Ταυτόχρονα γκρεμίζονται και οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθέτησε την τουρκική προπαγάνδα και έφτασε στο σημείο να καταθέσει ερωτήσεις για το θέμα, όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυσφημίζοντας τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης κατέθεσαν προς τη Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ερώτηση με θέμα «Νέα τραγωδία στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Νεκρή 5χρονη παραμένει άταφη». Κατέληγαν, μάλιστα με το ερώτημα «τι πρόκειται να κάνει για να διακοπεί η, κατά παράβαση κάθε διεθνούς νομιμότητας και θεμελιωδών δικαιωμάτων, πρακτική των pushbacks σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας που συνεχίζεται παρά τη διεθνή κατακραυγή;».

Χθες, ο ιδρυτής της ΜΚΟ «HumanRights360» Επαμεινώνδας Φαρμάκης δήλωσε: «Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μάς στοιχεία και λαμβανομένου υπόψη ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους». Επίσης, ο ίδιος σημείωσε ότι «η είσοδος δημοσιογράφου στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία του χωρίς προηγούμενη γνώση, ενημέρωση ή συμμετοχή της διοίκησης της οργάνωσης».

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η σταθερή θέση της Κυβέρνησης ότι τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών και ορισμένοι καλοθελητές με fake news προσπαθούν να παρακάμψουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και ταυτόχρονα σώζει χιλιάδες ανθρώπους εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου