Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Μόνο η παραδειγματική τιμωρία θα "φρενάρει" την εγκληματική δραστηριότητα των "Θεματοφυλάκων"

 


Μετά την πράξη τους, να δεσμεύσουν με χειροπέδες και να κακοποιήσουν τον διευθυντή 1ου Γυμνασίου Αιγινίου, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει την σοβαρότητα των κατηγοριών που τους αποδίδονται.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τρία πλημμελήματα, αυτά της οργάνωσης για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Επιπλέον σε δύο από αυτός ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, σε μία γυναίκα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και σε έναν άνδρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Με απόφαση του εισαγγελέα οι δράστες κρατούνται μέχρι να απολογηθούν την Δευτέρα.



Οι κακοποιοί αποτελούνται, από μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον και ανάμεσα τους είναι και τρεις γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απείλησαν και τους αστυνομικούς με μηνύσεις κι επίταξη.

Το θράσος τους είναι τέτοιο που αντί να είναι μετανιώσουν για την πράξη τους, κατά τη μεταγωγή τους ένας εκ των συλληφθέντων έκανε λόγο για «ψεύτικες κατηγορίες» και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει για την «παράνομη κράτησή» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την ΕΛ.ΑΣ., οι αυτοποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μπήκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα και είπαν ότι συνέλαβαν τον διευθυντή του σχολείου γιατί «παραβιάζει το Σύνταγμα και εμείς είμαστε η Αστυνομία του Συντάγματος και σε φέρνουμε στο τμήμα γιατί δεν έχουμε κρατητήρια. Έπρεπε η ελληνική αστυνομία ήδη να σε είχε συλλάβει» φώναζαν στον γυμνασιάρχη και στους αστυνομικούς.

«Μόλις τους είδαμε ξαφνιαστήκαμε βλέπουμε τον άνθρωπο (γυμνασιάρχη) που τον ξέραμε, του βγάλαμε αμέσως τις χειροπέδες και βάλαμε χειροπέδες σε αυτούς.» Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που μίλησε στο newsit.gr, οι δράστες όταν τους πέρασαν σε εκείνους χειροπέδες αντέδρασαν και ρωτούσαν «Για ποιο λόγο; Εμείς φέραμε εδώ τον κακούργο και βάζετε σε εμάς χειροπέδες; Θα απολογηθούμε δια υπομνήματος. Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα. Κάναμε ό,τι λέει το Σύνταγμα».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν ότι «οι αυτοποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δεν είναι όλοι από το Αιγίνιο παρά μόνο τρεις. Είναι άλλοι δύο από το νομό Πιερία αλλά νότια, καμία σχέση. Άλλοι είναι από Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Τρίκαλα».

Εξέχουσα θέση στο τάγμα καραγκιοζιλίκι, έχει ο απόστρατος αστυνομικός, που είναι πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής και μέλος του μορφώματος του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.

Ο 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, συνταξιοδοτήθηκε το 2013, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή και με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο είχε αναρτήσεις για αυτόν αλλά τις κατέβασε πριν λίγες ώρες για να μην επιβαρύνει την θέση του.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρωτοστατούσε σε διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου