Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Γολγοθάς οι δρόμοι της Αττικής από την αύξηση οχημάτων και τροχαία πουθενά!

 


Η ΕΛ.ΑΣ. έχει μιά υπηρεσία σε παρακμή, σε πραγματική παρακμή!!

Ποιος βλέπει την τροχαία στους δρόμους; Κανένας!! 

Η τροχαία κάνει την εμφάνιση της μόνο σε ατυχήματα, για καμιά κλήση, και άντε να κανονίσει την κίνηση των οχημάτων σε περίπτωση που χαλάσει κανένα φανάρι!!

Οι οδηγοί τραβάνε καθημερινά τα μαλλιά τους με το να μην μπορούν να πάνε στο προορισμό τους από το τα μποτιλιαρίσματα.

Κεντρικοί οδικοί άξονες δέχονται τα τελευταία 24ωρα τεράστιο όγκο οχημάτων, κάνοντας τους οδηγούς να περιμένουν στωικά χωρίς την βοήθεια κανενός, να ξεμπλοκάρει το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η προτίμηση των πολιτών στα δικά τους οχήματα λόγω Covid, είναι δεδομένη και αυτό το ήξερε και η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της τροχαίας που παρακμάζει, στελεχωμένη περισσότερο με αστυνομικούς λίγο πριν την σύνταξη, που δεν μπορούν να αποδώσουν, και δόκιμους από τις σχολές.

Ενδεικτικά, μόνο στη λεωφόρο Κηφισού παρατηρείται αύξηση 15% σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα και δεν υπάρχει ούτε ένα αστυνομικός της τροχαίας για χιλιόμετρα. Εάν γίνει και κανένα ατύχημα τότε όλοι οι αστυνομικοί της τροχαίας εμφανίζονται στο συμβάν αδιαφορώντας να ξεμπλοκάρουν άμεσα οι οδηγοί που θα ταλαιπωρηθούν.

Ενδεικτικό είναι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στο Κηφισό έγινε καραμπόλα 5 αυτοκινήτων στις 6μιση το πρωί και οι ουρές των οχημάτων έφταναν για 4 ώρες στα όρια τους οδηγούς.

Πόση αύξηση όμως δείχνουν τα στοιχεία των κεντρικότερων δρόμων κατά την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς την περασμένη Δευτέρα (13/09/2021) σε σχέση με την περσινή (11/09/2020);

Ειδικότερα, καταγράφεται αύξηση στις:

– Λ. Κηφισίας (προς κέντρο): 33%

– Λ. Ποσειδώνος (προς Κέντρο): 9%

– Λ. Βασ. Σοφίας (προς Hilton): 8%

– Λεωφόρο Κηφισού προς Πειραιά 12%

– Ποσειδώνος προς Γλυφάδα: 10%

– Λεωφόρο Βουλιαγμένης (προς Κέντρο) 9%.

Αυτό δείχνει ότι συγκεκριμένοι δρόμοι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα που κάθε εβδομάδα επιδεινώνεται, το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής που καταγράφει την κίνηση, τα δίνει στην Τροχαία προς αξιοποίηση και αξιοποίηση δεν γίνεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου