Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παραγωγικό της έργο


 

Η κοινωνία ζητά ουσία και αυτή της προσφέρουμε, μακριά από παραπολιτική και μικροπολιτική. Από τα πολύ πρόσφατα:

Ράλι  Ακρόπολις: Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη στη χώρα μας το Ράλι Ακρόπολις.  Η χώρα μας, μετά από απουσία 8 ετών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επανήλθε διοργανώνοντας έναν αγώνα «από το μέλλον». Η Ελλάδα μέσω του Ράλι των Θεών βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Περισσότερα από 180 διεθνή Μέσα μετέφεραν εικόνες σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 300.000 θεατές παρακολούθησαν και τις τρεις μέρες του Ράλι στην Αθήνα, στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. 

Νομοθετικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς: Έγινε νόμος του Κράτους μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση με στόχο να μην έχουμε: «Κανένα ζώο αδέσποτο-Κανένα ζώο κακοποιημένο».  Μέσω του προγράμματος «Άργος», προγραμματίζεται η χρηματοδότηση των Δήμων με 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, ορίζεται νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων, μέσα από το πλέγμα που διαμορφώνεται για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, τη δημιουργία των μητρώων που επιβάλλουν τη λεπτομερή καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων, την αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και την ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής και ιστοσελίδας καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Μείωση της ανεργίας: Σύμφωνα  με χθεσινά στοιχεία είχαμε  ταχύτερη του αναμενόμενου μείωση της ανεργίας. Η ανεργία τον περασμένο Ιούλιο διαμορφώθηκε  στο 14,2% έναντι 16,8% τον Ιούλιο 2020 και του 15% τον Ιούνιο 2021. Προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 11 ετών και αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολούμενων ο υψηλότερος από το ξεκίνημα της κρίσης δημοσίου χρέους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που  φέρνουν νέες επενδύσεις, δημιουργούν νέες δουλειές και νέα εισοδήματα που με τη σειρά τους αυξάνουν το Α.Ε.Π. για όλους τους Έλληνες. Τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας των νέων που καταγράφονται αναδεικνύουν την σημασία των πολιτικών της Κυβέρνησής μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όσο και των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ. για την πολιτική με το «πρώτο ένσημο», αλλά και την αύξηση κατά 50.000 των θέσεων εργασίας στις οποίες το Κράτος θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου