Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Μύκονος: Το αλισβερίσι της κόκας, της πορνείας και των κορωνοπάρτι

 


Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει σήμερα το protothema.gr, αποδεικνύουν ότι το αλισβερίσι των σκληρών ναρκωτικών, της πορνείας και των κορωνοπάρτι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την εντατικοποίηση των αστυνομικών ερευνών εσχάτως στην Μύκονο. Τα κυκλώματα δρουν όπως η Λερναία Ύδρα, αφού για κάθε παράνομο που συλλαμβάνεται, κάποιος άλλος έρχεται στο νησί για να αναπληρώσει τη θέση του και πάει λέγοντας.

Οι νέες πρωταγωνίστριες στο απέραντο «πάρτι» που έχει στηθεί στη Μύκονο εν μέσω -και εν μέρει εξαιτίας- της Covid-19, είναι οι λεγόμενες «concierge». Στην επίσημη και νόμιμη εκδοχή του, το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, έως και συναρπαστικό. Ο/η concierge είναι ο παράγοντας-κλειδί, ώστε κάθε πελάτης περιωπής να απολαύσει κατά το μέγιστο δυνατόν όλα όσα μπορεί να του προσφέρει ο εκάστοτε προορισμός.

Εν προκειμένω στη Μύκονο δραστηριοποιούνται concierge οι οποίοι (-ες) έχουν κατακτήσει τη δική τους διασημότητα για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρουν. Κανονίζουν τα πάντα, από κρατήσεις σε καταλύματα, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, έως εκδρομές και δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας αξέχαστες εμπειρίες.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι concierge που λειτουργούν ανεπίσημα, με τους δικούς τους όρους και τις δικές τους τιμές. Ένα μικρό μόνο μέρος των υπηρεσιών τους είναι νόμιμο. Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό, είναι εντελώς παράνομο. Έχει να κάνει με την εξασφάλιση ναρκωτικών και πληρωμένης λευκής σάρκας.

Οι Αφρικανές concierge

Οι concierges αναλαμβάνουν να κάνουν πιο εύκολη τη διαμονή των VIP τουριστών στη Μύκονο, καθώς είναι διατεθειμένοι να παράσχουν ό,τι τους ζητηθεί, όσο εξεζητημένο και εάν είναι -φυσικά αντί αδράς αμοιβής. Οι concierge κατ' ουσίαν πληρώνονται για τις διασυνδέσεις, για τις «άκρες» που διαθέτουν, ώστε πχ να κλείσουν το καλύτερο τραπέζι στο πιο ακριβό εστιατόριο, να προμηθεύσουν δυσεύρετες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και να φέρουν στο κρεβάτι του πελάτη εντυπωσιακές καλλονές, πρόθυμες για όλα.

Τη φετινή σεζόν στη Μύκονο έκαναν την εμφάνιση τους concierges αφρικανικής καταγωγής. Χρησιμοποιούν λιβανέζικα κινητά τηλέφωνα, ομιλούν απταίστως γαλλικά, καθώς και αγγλικά με μια ελαφριά γαλλική προφορά. Πρόκειται για σαγηνευτικές παρουσίες, οι οποίες έχουν την ικανότητα να σου πουλήσουν πανάκριβες υπηρεσίες στο άψε σβήσε: Από ένα δείπνο σε σκάφος με χρέωση 400 ευρώ ανά άτομο, μέχρι τη συνοδεία μιας πανέμορφης κοπέλας με κόστος 2.000 ευρώ τη βραδιά ή 500 ευρω για μία ώρα «χαλάρωσης» στη βίλα ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η επικοινωνία μας με την «L», μια μελαχρινή νεαρή γυναίκα με όψη και αναλογίες μοντέλου. Η καταγωγή της είναι από την Ακτή του Ελεφαντοστού. Η συγκεκριμένη δεσποινίς βρίσκεται αυτή την εποχή στη Μύκονο, κάνοντας μπίζνες με τουρίστες ανώτερων οικονομικών δυνατοτήτων.

«Μπορώ να σας κανονίσω τα πάντα. Τα καλύτερα εστιατόρια, μπροστινές ξαπλώστρες στο Nammos, τραπέζι στο Scorpios, δείπνο στη Σπηλιά» ήταν η γεμάτη αυτοπεποίθηση απάντηση της στο ερώτημα για το τι μπορεί να κάνει προκειμένου να περάσουμε αξέχαστα στις διακοπές μας. «Εσείς απλά θα χαλαρώσετε και τα υπόλοιπα θα τα τακτοποιήσω εγώ, μην ανησυχείτε για τίποτα» συμπλήρωσε στη μακρά συνομιλία που είχαμε μαζί της στο WhatsApp. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, άλλωστε, δειγματίζονται όλα τα «προϊόντα» που περιλαμβάνονται στο πακέτο αναψυχής το οποίο εξατομικεύεται κατά περίπτωση και αναλόγως των προτιμήσεων του πελάτη.

Ο Αλβανός ντίλερ

Παρόλ' αυτά, η γοητευτική concierge δεν αναλώνεται σε διαπραγμάτευση με τον πελάτη για τα ναρκωτικά που ενδεχομένως εκείνος θα επιθυμούσε να ψωνίσει για να ανεβάσει την εμπειρία των διακοπών του. Σε τέτοιες περιπτώσεις η concierge παραπέμπει τον ενδιαφερόμενο στον αρμόδιο, τον εξειδικευμένο ντίλερ.

Αυτός είναι αλβανικής καταγωγής με τον οποίο η concierge συνεργάζεται και εκείνη απλώς θα εισπράξει από τον drug dealer το προσυμφωνημένο ποσοστό της προμήθειάς της. Ο ντίλερ από την άλλη θα «σκιστεί» να εξυπηρετήσει. Στη συνομιλία που είχαμε μαζί του στο WhatsApp, δεν είχε κανέναν απολύτως ενδοιασμό να στείλει αμέσως αναλυτικό τιμοκατάλογο με τη διαθέσιμη πραμάτεια.


Η οποία έχει ως εξής:


Coke (κοκαΐνη) 100 ευρώ το γραμμάριο

Keta (Κεταμίνη- ηρεμιστικό για γάτες ή άλογα) 80 ευρώ

Mdma crystals (μεθυλενοδιοξυμεθαμφεταμίνη, κοινώς γνωστή ως ecstasy) 80 ευρώ

Pils soundcloud and monkeys (χάπια τύπου ecstasy)

2cb (ψυχοδραστική ουσία που εφευρέθηκε το 1974 από τον βιοχημικό και ψυχοφαρμακολόγο Alexander «Sasha» Shulgin, γνωστό σαν «Νονό της έκστασης») 220 ευρω.



Οι Ρωσίδες escort

Μολονότι πλέον δεν χρειάζεται καν να απευθυνθείς σε concierge για να βρεις μια όμορφη γυναίκα προκειμένου να σε συντροφεύσει, επί πληρωμή, στις νυχτερινές σου εξόδους -και όχι μόνο- στη Μύκονο, η «L» είναι διατεθειμένη να σε βοηθήσει να επιλέξεις «από το πάνω ράφι», όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μαζί της, εκείνη θα φροντίσει να επαναλάβει δύο και τρεις φορές, ότι «δεν συνηθίζει να μεσολαβεί για τέτοιου είδους 'εξυπηρετήσεις'» και πως το κάνει για σένα μόνο κατ' εξαίρεση. Είναι κάτι που κάνει μόνο για κάποιους πελάτες τους οποίους εκτιμά ιδιαιτέρως, εφόσον και εκείνοι επιθυμούν να πληρώσουν για κάτι που θα τους μείνει αξέχαστο».



Κάπως έτσι η concierge παρουσίασε στο protothema.gr τις φωτογραφίες 4-5 καλλονών που εργάζονται αυτή την εποχή στη Μύκονο σαν συνοδοί πολυτελείας, προκειμένου να επιλέξουμε, ως δήθεν πελάτες, κάποιες από αυτές ή και όλες μαζί. Σχετικά με την αμοιβή, η concierge διευκρίνισε ότι «τα κορίτσια παίρνουν 2.000 ευρώ η κάθε μια για όλη τη νύχτα. Αν τις θέλετε μόνο για σεξ, συνήθως παίρνουν 500 ευρώ την ώρα».



Όση ώρα καθυστερείς να απαντήσεις στην «L» για το αν θα κλείσεις μαζί της τη συμφωνία που συμπεριλαμβάνει τα κορίτσια, τόσο εκείνη αρχίζει να ανησυχεί για το αν θα καταφέρει να σου πουλήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Κι όταν αντιληφθεί ότι εκ μέρους του πελάτη υπάρχει κάποιος δισταγμός, η concierge θέτει σε ενέργεια το δέλεαρ της έκπτωσης: Ρίχνει την τιμή για να μην χάσει τον πελάτη.

«Πιστεύω ότι με 1.500 ευρώ θα τις κάνω να δεχτούν, εφόσον δεχτείτε και εσείς να τις κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» είναι η τελική αντιπρόταση της.


Τα κορωνοπάρτι

Συμπτωματικά, η συνομιλία με την «L» ξεκίνησε δύο 24ωρα πριν λήξει το μίνι λοκντάουν στη Μύκονο και τα περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση. Ωστόσο, το να βρει η concierge πού θα διασκεδάσεις ώστε να μην πάει ούτε μια μέρα των διακοπών σου χαμένη, για την ίδια ήταν ίσως και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Με πρόσβαση και γνωριμίες στα καλύτερα πριβέ πάρτι που πραγματοποιούνται σε βίλες του νησιού, η «L» υποσχόταν καυτές βραδιές και ξεφάντωμα μέχρι το ξημέρωμα. Φυσικά χωρίς κανέναν περιορισμό, τήρηση αποστάσεων κ.λπ.

«Θα κανονίσω να έρθει να σας πάρει ο οδηγός μου» έγραψε στη συνομιλία μας, εννοώντας τον οδηγό με το μαύρο βαν και την ικανότητα να κάνει «αόρατα» όλα τα αστυνομικά μπλόκα. «Το location (την τοποθεσία) θα μας την στείλουν μισή ώρα πριν το πάρτι, οπότε να είστε έτοιμοι να φύγουμε ανά πάσα στιγμή» ήταν τα τελευταία της λόγια, πριν μας αποχαιρετήσει βιαστικά. Διότι θα έπρεπε να εξυπηρετήσει τον επόμενο πελάτη, έναν Άραβα ο οποίος είχε ήδη χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της concierge προηγουμένως και θεωρούνταν πελάτης-ελίτ.

Κλείνοντας, η concierge μάς υπενθύμισε να μην ξεχάσουμε να κλείσουμε θέση σε μία ιδιωτική κρουαζιέρα στα Ρήνια, το μενού της οποίας κοστίζει 400 ευρώ κατ' άτομο και το επιμελείται σεφ γνωστής διεθνούς αλυσίδας εστιατορίων.

Η ΕΛ.ΑΣ

«Η υπόσχεση και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε, έτσι ώστε η Μύκονος, μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για την ασφάλεια στον χώρο ευθύνης τον οποίον έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικές υπηρεσίες», τόνισε στις πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας που μέχρι στιγμής έχει δείξει καλά δείγματα.

Με μια πρωτοφανή δύναμη 184 αστυνομικών, η πάταξη του εγκλήματος στη Μύκονο έχει γίνει προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια χρονική περίοδο που η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας «βουλιάζει» από κόσμο.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύει το παρόν ρεπορτάζ του protothema.gr, τα πλοκάμια του οργανωμένου και μη εγκλήματος έχουν επεκταθεί απ’ άκρη σε άκρη του νησιού και οι επιτήδειοι που κινούν τα νήματα, έχουν εφεύρει αμέτρητους εναλλακτικούς και ευφάνταστους τρόπους για να κάνουν τη δουλειά τους, αποφεύγοντας την τσιμπίδα του νόμου. Οι περισσότεροι από αυτούς δρουν ανεξέλεγκτα και απροκάλυπτα, βλέποντας μπροστά τους αποκλειστικά και μόνο το γρήγορο και εύκολο κέρδος.


Φρίξος Δρακοντίδης
Βασίλης Τσακίρογλου


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου