Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Και γνωστός Τράπερ στην συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ


 

Ανατίναζε ΑΤΜ και μετά το έπαιζε καλλιτέχνης ανεβάζοντας τραγούδια στο Διαδίκτυο. 

Ένας γνωστός τράπερ ήταν ανάμεσα στην συμμορία που πυρπολούσε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε Αττική και περιφέρεια, η οποία εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συμμορία των 5 κακοποιών ήταν και προκλητική, επιδεινύοντας στα social media την χλιδάτη ζωή, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τον τζόγο, με λεφτά που προέρχονταν από την λεία των 915.000€.

Φωτογραφίες στο social με χαρτονομίσματα, γεμιστήρες, όπλα, σπόρ αυτοκίνητα ήταν 

Ο 26χρονος τράπερ μέλος της συμμορίας των κακοποιών, πρωταγωνιστούσε όχι μόνο στο χώρο της μουσικής αλλά και στα συχνά «χτυπήματα» της σπείρας. 

Το προφίλ του στο Instagram που μετράει μόλις 7.000 ακόλουθους είναι γεμάτο με φωτογραφίες από τη σχετικά άνετη ζωή που έκανε. Σε ένα βίντεο μάλιστα, ο νεαρός τραπερ δείχνει το όπλο του, πετάει χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στον δρόμο και αδειάζει τις σφαίρες του τραγουδώντας. Ο ίδιος παράλληλα αναρτούσε φωτογραφίες με όπλα και fullface.

Σε μια από τις πολλές ανατινάξεις ΑΤΜ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Περιστέρι, τα μέλη της σπείρας δεν δίστασαν κατά τη διαφυγή τους ακόμα και να πυροβολήσουν προς τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που αντιλήφθηκαν τη δράση τους και έσπευσαν στο σημείο. Συνήθιζαν να φέρουν βαρύ οπλισμό (πολεμικά τυφέκια Kalashnikov AK-47), ενώ φορούσαν full face, μακρυμάνικες μπλούζες και γάντια για να μην καταγράφονται τα χαρακτηριστικά τους από κάμερες και να μην αφήνουν ίχνη. 

Μετά την εγκληματική τους δραστηριότητα, φρόντιζαν να πυρπολούν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κλεμμένα ή είχαν πλαστές πινακίδες.

Στην συμμορία χρεώνονται και έχουν εξιχνιαστεί 27 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς και 9 κλοπές αυτοκινήτων.

Οι 5 κακοποιοί που είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ. απο παλιότερες εγκληματικές δραστηριότητες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου