Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Αρχίζει η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα

 


Μία από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία-μέλος του Υπερταμείου, με την υπογραφή από το Ταμείο και τη HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργεί 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και 75.000 νέες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση και στην πλήρη ανάπτυξη του έργου, ενώ θα έχει συνεισφορά έως 2,4% στο ελληνικό ΑΕΠ μέχρι την ολοκλήρωση της.

Όπως επισήμανε σε σχετική ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα επισήμως αρχίζει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου