Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει


 

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την κόπωση. Προχωράμε σε προσεκτικά ανοίγματα. Είναι καλύτερα τα πράγματα, υπάρχει αισιοδοξία, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Το sms μας θυμίζει ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και  να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή τη στιγμή έχει και πρακτική χρήση,  το άλλο sms, το 13032, για τις επισκέψεις στα καταστήματα του λιανεμπορίου. Προφανώς, θα αξιολογηθεί εκ νέου με το άνοιγμα των υπερτοπικών  μετακινήσεων. Θα αξιολογηθούν και τα στοιχεία από τα διάφορα ανοίγματα, την επόμενη εβδομάδα.

Είναι στο χέρι όλων μας να προχωρήσουμε με τα εργαλεία που έχουμε. Με τον καιρό που ανοίγει και προσφέρει τη δυνατότητα για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, αλλά και με το εμβολιασμό που είναι η θωράκιση απέναντι στον ιό.  Ο στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείσει και να μπούμε σε μία νέα κανονικότητα και σε ένα διαφορετικό Καλοκαίρι, που, προφανώς, θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Αυτό εξαρτάται απ’ όλους μας. 

Δόθηκε ένας οδικός χάρτης μέχρι τις 15 Μαΐου. Υπάρχει σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, σταδιακά και σε φάσεις. Θα πρέπει, ωστόσο να δούμε τη δραστηριότητα από τα ανοίγματα που είχαμε, τις μετακινήσεις και το άνοιγμα της εστίασης και να προχωρήσουμε.

Χρονοδιαγράμματα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες υπάρχουν και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Πάντα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία και πάντα υπό την αίρεση κάποιας έξαρσης, την οποία προφανώς όλοι απευχόμαστε



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου