Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Και βόλτα με το κότερο οι καθεστωτικοί ηγέτες Πούτιν - Λουκασένκο

 


Οι καθεστωτικοί ηγέτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο πήγαν βόλτα με το κότερο, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας εν μέσω του σκανδάλου που έχει προκαλέσει η εκτροπή από τις λευκορωσικές αρχές της πορείας του αεροσκάφους της RyanAir που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους προς το Μινσκ για την σύλληψη αντικαθεστωτικού λευκορώσου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο στην προκλητική βόλτα με το σκάφος οι καθεστωτικοί πρόεδροι συζήτησαν θέματα «οικονομικής συνεργασίας» και «αντιμετώπισης της πανδημίας», αλλά επίσης και το περιστατικό με το αεροσκάφος της RyanAir.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προκάλεσε και πάλι λέγοντας ότι η Μόσχα επιθυμεί «εις βάθος έρευνα» για τις συνθήκες του περιστατικού και κατηγόρησε την Δύση ότι «έβγαλε βεβιασμένα συμπεράσματα».

Συνασπισμός 27 χωρών, ανάμεσά του οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν με σημερινή τους ανακοίνωση την απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σοκαριστική και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, που συνιστά «κατά μέτωπον επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου