Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Όταν ο Κεδίκογλου έκραζε την άλλη "στελεχάρα" Θεοχαρόπουλο που πήγε στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ

 


Πριν γελάσουμε με τις μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν εκεί στο ΚΙΝΑΛ να τελειώνουν με το θέμα ηγεσία, να γίνει η αλλαγή που χρειάζεται γιατί δεν θα μείνει κανένας με την ακατάλληλη Γεννηματά.

Είναι τραγικό τι μπορείς να κάνεις για να επιβιώσεις πολιτικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει με πολιτικά νούμερα που ψάχνουν ξεχασμένα πολιτική στέγη μήπως και επιβιώσουν στην πολιτική.

Ένα νέο νούμερο στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Συμεών Κεδίκογλου που ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής , πρ. βουλευτής και υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάζουμε στην dailypost.gr με ημερομηνία 11 Απριλίου 2019, το άρθρο κράξιμο του Κεδίκογλου στο άλλο πολιτικό νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, Θεοχαρόπουλο που προσχώρησε τότε στον ΣΥΡΙΖΑ.Διαβάστε :

Φυσικά κάθε φορά υπάρχει μια πρόφαση: αρχικά έγινε πρόεδρος της τραυματισμένης και αδύναμης πια ΔΗΜΑΡ για να την σώσει από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αργότερα λόγω… Πρεσπών θα την έριχνε επαναδιασπασμένη στις αγκάλες του! Το ότι κάθε φορά εξυπηρετούνται ταυτόχρονα οι δικές του προσωπικές επιδιώξεις είναι μάλλον σύμπτωση… Έτσι, περιφέροντας το κουφάρι ενός κόμματος με ιστορική διαδρομή αλλά πλέον κόμμα-σφραγίδα με άγνωστο αριθμό μελών ανά την επικράτεια, διαπραγματεύεται και παίρνει το μέγιστο δίνοντας ελάχιστα.

Αρχικά το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας σε μια κρίσιμη φάση του να δείξει ένα άνοιγμα κ μια διεύρυνση του πρόσφερε την εκλόγιμη πρώτη θέση στο φηφοδέλτιο Επικρατείας. Και μην έχετε αμφιβολία ότι αν του την ξαναέδινε ακόμη θα…κατακεραύνωνε ως ανίκανη την παρούσα κυβέρνηση. Είχε όλο το προηγούμενο διάστημα προβολή και προνόμια αρχηγού και συνεπώς προνομιακή θέση στη μάχη του σταυρού. Όμως όχι! Ξανά τη σιγουριά του διορισμένου, κόντρα στα υπόλοιπα «κορόιδα» που δίνουν τη μάχη. Αν και κατανοητή, εμπεριέχει ένα περίεργο μίγμα θράσους, ανασφάλειας αλλά και υπερτροφικού εγώ η απόφαση να μην υποβάλλεσαι στη βάσανο του σταυρού αλλά να επιδιώκεις εσαεί θέση χωρίς ποτέ την άμεση λαϊκή νομιμοποίηση! Έτσι, αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, κατά παρόμοιο τρόπο θα εξασφαλίσει τα ίδια, από το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά! Με τίμημα βέβαια την καταπάτηση κόκκινων γραμμών…

Θα πρέπει παρ όλα αυτά να διδάσκεται στα αμφιθέατρα σαν case study επιτυχούς διαπραγμάτευσης. Ίσως να πρέπει μάλιστα να σταλεί επικεφαλής σε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναθεώρησης των οικονομικών δεικτών της χώρας μας. Και μπορεί στο ποσοστό το υπερπλεονάσματος τελικά να μην τα κατάφερνε, δε θα με εξέπληττε όμως αν επέστρεφε ως διάδοχος του κ. Γιουνκέρ έχοντας κερδίσει τη χηρεύουσα θέση του προέδρου της Ευρωπαικής επιτροπής!0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου