Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Εθνικά υπερήφανοι οι Έλληνες παγωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα αντιπολίτευσης κατώτερα των περιστάσεων

 


Το… on air «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μελβούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα, έκανε Εθνικά υπερήφανους τους Έλληνες και έδειξε ότι έχουμε σοβαρή κυβέρνηση.

Ο Νίκος Δένδιας με εντολή Μητσοτάκη έκανε αυτό που έπρεπε για να τελειώνουμε με την προπαγάνδα των Τούρκων, και έθεσε το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων έναντι της Ελλάδας ευθέως στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που δεν το περίμενε.

Η συνάντηση απασχόλησε έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και άφησε παγωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει ότι δεν θα μπορούσε με Κατρούγκαλο να μπορέσει να κάνει Εθνικά υπερήφανους τους Έλληνες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μη μπορώντας να κάνουν και διαφορετικά αναγνώρισαν πως ο Ν. Δένδιας ορθώς ανέδειξε τις ελληνικές θέσεις, ωστόσο για να είχαμε να λέγαμε έκανε και πάλι κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι πάσχει από «έλλειμα στρατηγικής».

Το ΚΙΝΑΛ αντί να συνταχθεί με σοβαρότητα σε αυτό που έγινε στην Τουρκία, έκανε λόγο για μια «αυτονόητη» κίνηση του Ελληνα ΥΠΕΞ, έθεσε το ζήτημα ωστόσο αν η κυβέρνηση πήγε προετοιμασμένη στην Αγκυρα, με λίγα λόγια δεν κατάλαβε τίποτα.

Η Ελληνική Λύση στον κόσμο της, που επίσης δεν μπόρεσε να καταλάβει τι έγινε, και πόσο Εθνικά υπερήφανους έκανε τους Έλληνες η κυβέρνηση και έβγαλαν μιά ότι να΄ναι για τον Νίκο Δένδια «με ύφος απολογητικό απαντούσε στις τουρκικές διεκδικήσεις, χωρίς να προβάλλει ούτε μία ελληνική διεκδίκηση». Εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να εξωραΐσει την αποτυχία της στα εθνικά θέματα, την ώρα που η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα, εκμεταλλευόμενη αστοχίες όπως η επίσκεψη του κ. Δένδια, που δεν έπρεπε ποτέ να έχει πραγματοποιηθεί».

Το ΚΚΕ, γράφουμε απλά τι ανακοίνωση υποστήριξε ότι το «παζάρι» αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται συμβιβασμός για συνεκμετάλλευση σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου