Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Από την «κορωνοκαπηλεία» στα τσουρέκια και το 8ωρο


 

Μέχρι και τα τσουρέκια που αγόρασε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι πλέον ορατό σε όλους ότι η «κορονοκαπηλεία» δεν βγαίνει στον κ. Τσίπρα.

Η εικόνα καταστροφής της χώρας που προσπαθεί εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει κυρίαρχη, δεν έχει περάσει στην κοινή γνώμη. Τουλάχιστον όχι σε αυτούς που δεν συγκαταλέγονται στους φανατικούς οπαδούς του ή στους «ψεκασμένους» που διαπερνούν οριζοντίως το κομματικό σύστημα και επηρεάζονται από κάθε λογής fake news.

Οπως όλα δείχνουν, στο κάδρο της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, τον κορονοϊό -εφόσον βοηθήσει και η εξέλιξη της πανδημίας- θα αντικαταστήσει το εργασιακό νομοσχέδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει δυναμική εμφάνισή της στις διαδηλώσεις της 6ης Μαΐου, διαδίδοντας νέα fake news αντίστοιχα με αυτά που αφορούσαν και αφορούν την πανδημία. Στη θέση τού «δεν υπάρχει εμβόλιο» μπαίνει τώρα το «η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το 8ωρο», στη θέση τού «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στους θανάτους» που είπε πρόσφατα π κ. Τσίπρας στο «η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τις απλήρωτες υπερωρίες» κ.ο.κ. Η μάχη του εργασιακού νομοσχεδίου δεν είναι σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση. Είναι σημαντική και για τον ανταγωνισμό στο πεδίο της αντιπολίτευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κ.λπ. Και το εργασιακό, όμως, δεν μπορεί να γίνει αφήγημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

Το νέο αφήγημα της Κουμουνδούρου είναι «κάντο όπως οι “Πράσινοι” στη Γερμανία». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτική εμμονή με τις αυθαίρετες και απολιτίκ συγκρίσεις, προκειμένου να δημιουργήσει λάθος εντύπωση στους Eλληνες πολίτες. Κάποτε ήταν οι Σοσιαλιστές με τους Podemos της Ισπανίας που έδειχναν το δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής στην Ελλάδα.

Μόλις αυτό κατέρρευσε και ο φίλος του κ. Τσίπρα Ιγκλέσιας πάει τώρα για… περιφερειάρχης, το νέο αφήγημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας για να δει εξουσία, πρέπει να κάνει ότι έκαναν οι «Πράσινοι» στη Γερμανία, που βρίσκονται σήμερα πρώτοι στις δημοσκοπήσεις. Αρέσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ στα αφηγήματα της εικόνας. Μοιάζουν να μην ενδιαφέρονται στην Κουμουνδούρου για το γεγονός ότι η πορεία των «Πρασίνων», οι αντιλήψεις τους, οι πολιτικές γραμμές τους αλλά και τα στελέχη τους δεν έχουν καμία σχέση με το λούμπεν στοιχείο που κυριαρχεί και διευθύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες και δεν γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «Πράσινοι» δεν έχουν «Πολάκηδες» και δε θα συγκυβερνούσαν ποτέ με τους «Καμμένους» της Γερμανίας.

Και αν δεν γνωρίζουν τα παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν ούτε τα τωρινά; Δεν γνωρίζουν ότι οι «Πράσινοι» δεν υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν διοργάνωσαν διαδηλώσεις μέσα στην κρίση, δεν συκοφάντησαν τα εμβόλια; Δεν είναι ανιστόρητοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πολιτικά αναλφάβητοι. Προφανώς και γνωρίζουν όλες τις διαφορές ανάμεσα στους «Πράσινους» της Γερμανίας, που δημοσκοπικά δείχνουν να εκμεταλλεύονται την απόσυρση της Μέρκελ και το γεγονός ότι ο Λασέτ δεν συγκινεί -τουλάχιστον προς το παρόν- τα πλήθη. Διαβάζουν όμως και τις αναλύσεις.

Αν όχι όλες, όπως αυτές του καθηγητή κ. Μουζέλη, που έγραψε πρόσφατα ότι «αν ο Τσίπρας δεν απαλλαγεί από τον Πολάκη αυτοϋπονομεύεται», διαβάζουν τις αναλύσεις του καθηγητή κ. Μαρατζίδη, ο οποίος πρόσφατα έγραψε: «Υπό ορισμένες συνθήκες δεν θα απέκλεια να ζήσουμε μια κυριαρχία της Ν.Δ. τύπου CDU στη Γερμανία ή ακόμη και Χριστιανοδημοκρατίας στη μεταπολεμική Ιταλία, όπου η Ν.Δ. θα κυβερνά παρατεταμένα μόνη ή με τους συμμάχους της και με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει τον ρόλο του ιταλικού Κ.Κ., δηλαδή ενός κόμματος που θα παγιώσει μεν ένα ποσοστό 25%-35%, αλλά απομονωμένο δεν θα μπορεί να κυβερνήσει. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι κάποιοι εντός Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου