Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 


Από την έναρξη της εκστρατείας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έχουν χορηγηθεί 1.024.711 δόσεις, ενώ μόνο χθες εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 33.300 συμπολίτες μας.

Τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας. Κάθε εμβόλιο είναι ένα ακόμη βήμα προς το στόχο μας να νικήσουμε την πανδημία και να είμαστε σύντομα όλοι υγιείς και προστατευμένοι, σε μια ασφαλή Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εισηγηθεί τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες 65 ετών και άνω και στην Ελλάδα.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένονται αυξημένες παραδόσεις εμβολίων, καθώς η εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις για τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσουν το 1.000.000.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» -η μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη επιχείρηση που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος- εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων, γεγονός που την κατατάσει στις καλύτερες του κόσμου. Για να φτάσουμε σε αυτό το πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης και ταχύτητας στην πραγματοποίηση των εμβολιασμών απαιτήθηκε πολλή δουλειά υποδομής.

Η Κυβέρνηση έχει στηρίξει από την αρχή το επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις πυλώνες που -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- τηρούνται στο ακέραιο:

Ο πρώτος πυλώνας είναι η ασφάλεια, από την παραλαβή, την αποθήκευση και την διανομή, μέχρι και την διενέργεια των εμβολιασμών. Υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Ο δεύτερος είναι ο πυλώνας της διαφάνειας και της τήρησης της προτεραιοποίησης, όπως την έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο τρίτος πυλώνας είναι η αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου