Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η ακατανίκητη όρεξή σου για γλυκό οφείλεται εκεί που δεν είχες ποτέ φανταστεί!



Όλες αγαπάμε τα γλυκά, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Σίγουρα, όμως, θα έχεις παρατηρήσει πως υπάρχουν κάποιες στιγμές που θα πέθαινες για ένα λαχταριστό donut ή μία κρέπα με ζεστή σοκολάτα. Και δε μιλάμε, φυσικά, για τις ημέρες που οι ορμόνες σου χτυπούν κόκκινο.

Αναφερόμαστε στις στιγμές εκείνες που τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ακατανίκητη επιθυμία σου για γλυκό. Ή μάλλον… σχεδόν τίποτα.

Νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Health Psychology», υποστηρίζει πως οι παράξενες λιγούρες μας σε ακανόνιστες ώρες συνδέονται με μία και μόνο συνήθειά μας: Τη γυμναστική!

Σύμφωνα με τους ερευνητές που συμμετείχαν στην εν λόγω μελέτη, η έντονη σωματική άσκηση αυξάνει την επιθυμία για γλυκό, κάτι το οποίοι οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «προσπάθεια του οργανισμού να αναπληρώσει άμεσα την ενέργεια που κατανάλωσε».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε «μια προσπάθεια του οργανισμού να ανανεώσει εύκολα την ενέργεια που έχει δαπανηθεί».

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί πως η υπογλυκαιμία μας αυτή μπορεί να ικανοποιηθεί ακόμα και με άλλες τροφές, σαφώς πιο υγιεινές, οι οποίες δεν θα μας φορτώσουν με ένα σωρό θερμίδες, τις οποίες μερική ώρα πριν… πασχίσαμε να κάψουμε.

Τώρα ξέρεις τι σου φταίει αν μετά τη γυμναστική επιθυμείς διακαώς να απολαύσεις ένα φουλ στις θερμίδες γλυκό.

Καλύτερα να πεις όχι, μιας και ο οργανισμός σου μπορεί να ικανοποιηθεί ακόμα και με ένα φρούτο…


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου