Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Παπαχρήστος για Παπαγγελόπουλο: «Αυτά που γίνονταν δεν ήταν εν αγνοία Τσίπρα – Λάθος Μητσοτάκη που περιόρισε το έργο της προανακριτικής»


Απαντήσεις για το γεγονός ότι ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Αθανασίου, ενέπλεξε στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική, έδωσε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Αθανασίου, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, του είχε ζητήσει να «φτιάξει κάτι» σε βάρος του δημοσιογράφου, ωστόσο ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος, τόσο με ανακοίνωσή του, όσο και μέσα από το «Εκτός Γραμμής», τόνισε ότι δεν είχε τίποτα μαζί του και όλα είναι ψεύδη.

«Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι φίλοι στους φίλους, αλλά πέρα από αυτό υπάρχει ένα θέμα ουσίας εδώ, το οποίο είναι σοβαρό. Το σοβαρό είναι ότι ένας υπουργός πιέζει εισαγγελέα να στήσει με χαλκευμένα στοιχεία, προφανώς, αλλιώς αν υπήρχαν στοιχεία δεν θα χρειαζόντουσαν να τον πιέσει, να στήσει μια κατηγορία για ποιο λόγο; Για να τον απαξιώσει επαγγελματικά, να τον ακυρώσει ως δημοσιογράφο, να τον πλήξει ως πολίτη αυτής της χώρας και ενδεχομένως να τον τελειώσει ως μέλος αυτής της κοινωνίας. Το κάνει αυτό, γιατί τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου πλήττουν την κυβέρνηση ή δεν είναι αρεστά στον ίδιο, σε συνάδελφό του, αλλά κυρίως στον πρωθυπουργό. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ενήργησε από μόνος του. Όπως εκείνος γνωρίζει καλά ότι σε ένα έγκλημα υπάρχει ο φυσικός αυτουργός και ο ηθικός. Θεωρώ ότι αυτά που γίνονταν τότε, δεν ήταν εν αγνοία του κ. Τσίπρα. Σαφώς πιστεύω ότι υπήρχε ενημέρωση και πιστεύω ότι είναι τεράστιο λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ότι περιόρισε το έργο της προανακριτικής επιτροπής στις ευθύνες του ανθρώπου αυτού, δεν αναφέρω καν το όνομά του γιατί δεν θέλω να έχω καμία συνάφια μαζί του», δήλωσε αρχικά για τον κ. Παπαγγελόπουλο στο «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Θα απευθυνθώ στην κοινή λογική και θα ρωτήσω γιατί ο κ. Αθανασίου μίλησε για μένα και τον κ. Αλαφούζο και δεν μίλησε για τους 7.000 και υπόλοιπους δημοσιογράφους. Εγώ είμαι σε συνεννόηση με τις νομικές υπηρεσίες, γιατί εδώ το θέμα έχει υπερβεί εμένα. Είναι ένα ζήτημα που κατά τη γνώμη μου πλήττει άμεσα τη δημοκρατία. Αυτά γίνονται στις λατινοαμερικανικές “δημοκρατίες”, όπου ο εκλεγμένος “δικτάτορας” παραγγέλνει να τους καθαρίσουν κάποιον ενοχλητικό δημοσιογράφο. Αυτά γίνονται στην Κολομβία. Δεν τον πιστεύω τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Για τις καταθέσεις των τεσσάρων εισαγγελέων: «Πρέπει να αποδείξει ότι και οι τέσσερις ψεύδονται. Επίσης, όταν επιχειρήθηκαν να ασκηθούν διώξεις κατά 10 πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης, με βάση καταγγελίες τριών ανθρώπων που ο καθένας ξεχωριστά ή και μαζί έχουν έννομο συμφέρον, πώς μπορεί να ανατρέψει την αλήθεια των ισχυρισμών τεσσάρων που βγαίνουν στο φως; Δεν κλήθηκε η κ. Ράικου στην προανακριτική φορώντας κουκούλα να μην φαίνεται ποια είναι και περιέγραψε τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου. Έδωσε στοιχεία, τεκμηρίωσε αυτό που λέει για τον Ρασπούτιν».

«Χθες έκανε μια ανακοίνωση ο κ. Παπαγγελόπουλο, στην οποία λέει ότι σε ότι αφορά τις υποθέσεις Αλαφούζου και Παπαχρήστου είναι όλα ψεύδη. Ποιες υποθέσεις έχω εγώ; Βρήκε κάποιον πρόθυμο; Πιο πρόθυμο από τον κ. Αθανασίου και μου έχει φτιάξει κάτι; Είναι έωλο το επιχείρημα και λυπάμαι πάρα πολύ. Εκείνος μπορεί να μην είχε τίποτα ενδεχομένως μαζί μου, η κυβέρνησή του είχε» τόνισε, για να καταλήξει:

«Εγώ είχα μια συγκεκριμένη στάση στην κυβέρνηση αυτή, του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν την πίστευα. Θεωρούς ότι πολλά από αυτά τα πράγματα που έκανε ήταν καταστροφικά. Μπορεί να αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο, μπορεί και όχι. Αυτό δεν άρεσε στο σύστημα της εξουσίας που κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια».

 Από την πλευρά του, ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Κοιτάζοντας την ιστορία της δικαιοσύνης, από το 1850, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει πλην μίας περιπτώσεως, εισαγγελείς και δικαστές να καταγγέλλουν υπουργούς και παρεμβάσεις. Η πρώτη περίπτωση που έγινε ήταν επί Κολοκοτρώνη. Εκ τότε δεν έχει υπάρξει ξανά αυτό που ζούμε τώρα. Τυχαίο είναι; Όταν είναι υπέρ του κ. Παπαγγελόπουλου αυτά που λέει ο κ. Αθανασίου, τότε λέει αλήθειες, όταν είναι σε βάρος του λέει ψέματα. Δεν γίνεται να είναι τεμαχισμένη η αξιοπιστία ενός ανθρώπου. Καταρχήν ουδείς λέει ότι είναι ένοχος ο κ. Παπαγγελόπουλος, από εκεί και πέρα θλίβομαι όταν βλέπω ότι υπάρχουν εν ενεργεία εισαγγελείς οι οποίοι λένε ότι δέχτηκαν πιέσεις για να ασκήσουν ποινικές διώξεις χωρίς στοιχεία. »


Πηγή : newspost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου