Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Εξάρχεια: Ρατσιστική επίθεση Αλγερινού ληστή σε δύο ανήλικους



“Φέρε μου την τσάντα γ@... τη Σομαλία σου!”, είπε ο Αλγερινός σε δύο ανήλικους Αλγερινός ληστής συνελήφθη στα Εξάρχεια για ρατσιστική βία μετά από επίθεση σε δύο ανήλικους αλλοδαπούς.

Ο 44χρονος ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Ιανουάριο είχε κινητοποιήσει τις αρχές καθώς μαζί με άλλους πέντε κρατουμένους είχε κόψει τα κάγκελα του Αλλοδαπών και είχε “γλιστρήσει” από τον 2ο όροφο χρησιμοποιώντας κουβέρτα, πιάστηκε χθες αργά το βράδυ στα Εξάρχεια από αστυνομικούς των ΜΑΤ και οδηγήθηκε στο Τμήμα της περιοχής όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, ναρκωτικά αλλά και παραβίαση του νόμου περί ρατσιστικής βιας καθώς νομίζοντας ότι ο ένας από τους δύο ανηλίκους στους οποίους επιτέθηκε, ο 16χρονος από το Μπαγκλαντές, ήταν Σομαλός τη στιγμή που του άρπαζε το τσαντάκι φώναζε “Φέρε μου την τσάντα γ@... τη Σομαλία σου!”.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 10. Οι δύο ανήλικοι ηλικίας 16 ετών, Κούρδος και Μπαγκλαντεσιανός βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Βασιλέως Ηρακλείου όταν ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους ο 44χρονος Αλγερινός. Με την απειλή μαχαιριού που είχε λάμα 20 εκατοστών πλησιάζει τα παιδιά και βρίζοντας χυδαία τον 16χρονο από το Μπαγκλαντές που τον πέρασε για Αφρικανό τον διατάζει να του δώσει το τσαντάκι του. Αφού το αρπάζει φεύγει τρέχοντας όμως οι δύο ανήλικοι τον ακολουθούν και τον εντοπίζουν στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Βασιλέως Ηρακλείου, να ψάχνει τσαντάκι. Χωρίς να χάσουν χρόνο ζητούν βοήθεια από άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο Αλγερινός. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκε χασίς καθώς και το μαχαίρι με τη λάμα των 20 εκατοστών.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι των Εξαρχείων, απελπισμένοι από τα καθημερινά σκηνικά ωμής βίας και ανομίας που επικρατούν στην περιοχή καλούν με φειγ βολάν τον κόσμο να κατέβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 12:30 ώρα έξω από το Τμήμα Εξαρχείων ζητώντας όπως λένε ενίσχυση των δυνάμεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.



Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου