Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Γαλλία: Μάζεψαν 120.000 υπογραφές για να μην απελαθεί 10χρονο κορίτσι- Ανάμεσά τους και η Αντελ Εξαρχόπουλος



Μεγάλη κινητοποίηση από πολίτες, αλλά και επώνυμους της Γαλλίας, έγινε προκειμένου να μαζευτούν υπογραφές και να μην απελαθεί ένα 10χρονο κορίτσι από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο λόγος για την 10χρονη Σαμίρα, η οποία διέφυγε με τους γονείς της από την πατρίδα της, προκειμένου να γλιτώσει την κλειτοριδεκτομή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Ραφαέλ Γκλυκσμάν.

«Η Σαμίρα είναι 10 ετών. Διέφυγε από τη χώρα της με τους γονείς της για να γλυτώσει την κλειτοριδεκτομή. Θα απελαθεί στις 12 Νοεμβρίου. Η Σαμίρα επέζησε της βίας της κόλασης στη Λιβύη. Διασώθηκε κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο. Σε αυτόν τον διάπλου έχασε τη μητέρα της», έγραψε ο Γκλυκσμάν προς τον διευθυντή του αστυνομίας του Παρισιού.

Γαλλία: Καλλιτέχνες και πολιτικοί υπέγραψαν το κείμενο

Το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο των αιτήσεων change.org, υπογράφηκε από αρκετούς επώνυμους του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Ανάμεσά τους, η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η πρώην υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, καθώς και οι ηθοποιοί Μαρίνα Φόις και Αντέλ Εξαρχόπουλος, σύμφωνα με συνεργάτες του ευρωβουλευτή.

Ο πατέρας του κοριτσιού, συνοδευόμενος από μέλη του περιβάλλοντος του ευρωβουλευτή, θα γίνει δεκτός αύριο, Πέμπτη, στην αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού. «Η περίπτωση της Σαμίρα δεν είναι η μόνη, είναι το σύμβολο της διαδικασίας του Δουβλίνου. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αλλά τουλάχιστον 1.000 παιδιά είναι σε αυτή την κατάσταση στη Γαλλία», σύμφωνα με τον Πιέρ Νατνέλ Μπυσιέρ, κοινοβουλευτικό συνεργάτη του Γκλυκσμάν, ο οποίος συνοδεύει εδώ και μήνες τη μαθήτρια και τον πατέρα της, που έφθασαν στη Γαλλία τον Ιανουάριο.

Στις 12 Νοεμβρίου, το κοριτσάκι και ο πατέρας της αναμένεται να απελαθούν στη Βενετία, σύμφωνα με τον «κανονισμό του Δουβλίνου» που αναθέτει την εξέταση του αιτήματος ασύλου στη χώρα εισόδου στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ιταλία, για την οικογένεια αυτή.


Πηγή: iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου