Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Το φορτηγό του θανάτου: Στους -25 βαθμούς πέθαναν οι 39 μετανάστες


Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για την εξιχνίαση της υπόθεσης των 39 πτωμάτων που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ του Λονδίνου και τις συνθήκες υπο τις οποίες έχασαν την ζωή τους. 

Αν και παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των 39 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους κατά την μεταφορά τους, οι βρετανικές αρχές εκτιμούν πως τα θύματα του Έσεξ είχαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πιθανότατα πέθαναν από το κρύο μέσα στο κοντέινερ – ψυγείο που οδηγούσε ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός Μο Ρόμπινσον, ο οποίος και έχει συλληφθεί από την πρώτη στιγμή.


Σύμφωνα με ειδικούς, η θερμοκρασία μέσα στο κοντέινερ, που συνήθως μεταφέρει μπισκότα, ήταν -25 βαθμούς. Που σημαίνει πως οι 39 άνθρωποι δεν είχαν πιθανότητες επιβίωσης σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία. 

Νεότερα στοιχεία των βρετανικών αρχών αναφέρουν πως η νταλίκα του θανάτου, που εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα σε βιομηχανικό πάρκο του Έσεξ είχε μπει σε φέρρυ από το Βέλγιο για να περάσει τη Βρετανία. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πότε τα 39 θύματα - 38 ενήλικες κι ένας έφηβος - μπήκαν στο κοντέινερ της νταλίκας και αν ο 25χρονος οδηγός γνώριζε τι υπήρχε μέσα στο ψυγείο που μετέφερε.  

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών, ανέφερε πως οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. 

«Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα», είπε. 
«Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό», τόνισε.


Το ταξίδι με το μεταλλικό παγωμένο φέρετρο έως το Έσεξ

Για τουλάχιστον 15 ώρες ήταν στοιβαγμένοι εκεί πριν η αστυνομία κληθεί στο πάρκο Γκρέις στο Έσεξ και βρεθεί μπροστά στη μακάβρια αποκάλυψη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, οι 39 μετανάστες να βρίσκονταν στο «παγωμένο φέρετρο» για περισσότερες ώρες.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου, απ’ όπου ξεκινούν το ταξίδι τους για τη Βρετανία πολλά κοντέινερ, ήταν το μέρος όπου επιβιβάστηκαν τα θύματα στη νταλίκα. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει, μεταξύ άλλων, αν ήταν οι διακινητές εκείνοι που το βρήκαν και τους ανάγκασαν να μπουν εκεί για να μεταφερθούν στη Βρετανία.


Το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο την περασμένη Πέμπτη περίπου στις 14:00 και χρειάστηκε ταξίδι 10 ωρών πριν δέσει σε αποβάθρα στο Έσεξ, στις 00:30 τα ξημερώματα, χθες.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει εντοπίσει τη νταλίκα του θανάτου να κινείται προς το βιομηχανικό πάρκο Γουοτεργκλέιντ λίγα λεπτά πριν οι αρχές βρουν τα 39 πτώματα. Στη 01:10 τα ξημερώματα, έφτασε στο πάρκο Γκρέις στο Έσεξ.

Λίγο αργότερα το κέντρο ελέγχου για τα ασθενοφόρα έλαβε τηλεφώνημα με το οποίο πληροφορούνταν για την ύπαρξη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει αν το τηλεφώνημα αυτό έγινε από τον 25χρονο οδηγό της νταλίκας ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονία ήξερε για την ύπαρξη των 39 ανθρώπων στο κοντέινερ – ψυγείο που μετέφερε με τη νταλίκα του στη Βρετανία ή όχι. 

Η οικογένειά του δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις του.

Πηγή: Daily Mail
skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου