Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για κατάργηση ασύλου- μείωση φορολογίας- κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου



Μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων για «ανάπτυξη, επενδύσεις, δουλειές και ασφάλεια» είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να περάσει από την βουλή άμεσα.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου για το επόμενο εξάμηνο είναι έτοιμος και ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζονται από τη Νέα Δημοκρατία είναι οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η κατάργηση του ασύλου.

Το ζήτημα αποκλιμάκωσης της φορολογίας που «θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια». Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε χθες, η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. «Με τον προϋπολογισμό του 2020 ξεκινάει η μείωση φόρων» είπε. Δεσμεύτηκε για μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο εισαγωγικός συντελεστής στο 9%, το αφορολόγητο, που θα μείνει εκεί που είναι σήμερα, η μείωση φόρου στα μερίσματα και η πρώτη δόση της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 24%.

Το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας, με θέματα όπως η κατάργηση του νόμου έγκλημα Παρασκευόπουλου και η μεταφορά των τρομοκρατών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας να έχουν άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Καταργούμε αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα» έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης.  

Άμεση επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυσης της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και για την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών για περιπολίες σε 24ωρη βάση είναι μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Άμεση θεωρείται και η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και την αντικατάστασή του με ένα βιώσιμο σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ιδιωτικός τομέας. «Το υπάρχον σύστημα εξαντλεί τα όριά του, το σύστημα είναι άδικο, πριμοδοτεί συγκεκριμένες κατηγορίες ενώ αφήνει εκτεθειμένες άλλες. Είναι αμφίβολο αν είναι βιώσιμο, καθώς δεν ακολουθεί τις δημογραφικές τάσεις», έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου