Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Τσίπρας στους FT είπε ότι ούτε η Μέρκελ δεν πίστευε ότι θα ξεπουλήσει την Μακεδονία



Ο Τσίπρας συνεχίζει να θεωρεί επίτευγμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, αδιαφορώντας για το πώς το βλέπουν οι Έλληνες πολίτες. 

Σε συνέντευξή του στους «Financial Times», μιλώντας ο ανεκδιήγητος για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι ούτε η Άνγκελα Μέρκελ δεν τον πίστεψε όταν της είπε ότι θέλει να τελειώσει το Σκοπιανό: 

«Θυμάμαι που είχα πάει στο Βερολίνο και συναντήθηκα με τη Μέρκελ. Συζητήσαμε για την οικονομική κρίση, το χρέος, τα ελλείμματα, τα μνημόνια κτλ. Μιλήσαμε και για την εξωτερική πολιτική και της είπα «θέλω να επιλύσω το πρόβλημα αυτό ακόμη και με τον Γκρουέφσκι. Θα τον προκαλέσω ζητώντας του να καθίσει στο τραπέζι. Εάν δεν θέλει θα τον κατηγορήσω ότι δεν θέλει μια λύση». Τότε εκείνη μου απάντησε «δεν σε πιστεύει γιατί όλοι οι προκάτοχοί σου δεν ήθελαν να ανοίξουν την υπόθεση».

Της εξήγησα ότι είχα διαφορετική άποψη και ότι η Ελλάδα μόνο όφελος θα έχει αν λύσουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτονές της στα ανατολικά και δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τις γειτονικές χώρες στα βόρεια ειδικά αν είναι χώρες που θεωρώ πως δεν απειλούν την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι η Αγκελα Μέρκελ με πίστεψε αλλά απέδειξα ότι το εννοούσα όταν οι εξελίξεις στα Σκόπια έδειξαν ότι υπήρχε μια ευκαιρία».

Αυτό που δεν κατάλαβε ο Τσίπρας είναι ότι η Μέρκελ όταν του είπε : «δεν σε πιστεύω γιατί όλοι οι προκάτοχοί σου δεν ήθελαν να ανοίξουν την υπόθεση» είναι γιατί απλά οι προκάτοχοι του αγαπούσαν την Ελλάδα και την ιστορία της και δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να την προδώσουν και να την ξεπουλήσουν όπως έκανε ο ίδιος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου