Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το κόμμα του Ερντογάν θέλει να κλέψει και την εκλογή στην Κωνσταντινούπολη



Δεν μπορεί να το χωνέψει το καθεστώς Ερντογάν ότι έχασε στις εκλογές την Κωνσταντινούπολη και ζητάει  νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων των τοπικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στον δήμο.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως χθες Σάββατο κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε μία από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και 25 χρόνια.

Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται επίσης και στην Άγκυρα, όπου ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγόρησε το AKP ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο πολλαπλασιάζοντας τις προσφυγές ώστε να διαγράψει κάθε ίχνος ενδεχόμενων καταχρήσεων στον δήμο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου