Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Η κυβέρνηση απειλεί τους Θεσμούς με μονομερή ενέργεια στα κόκκινα δάνεια
Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα καταθέσει τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών. 

Ωστόσο η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια δεν είναι η ίδια, καθώς το μέλλον του τραπεζικού συστήματος περνάει από το κόσκινο των Ευρωπαϊκών Θεσμών, των αγορών. 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μέχρι χθες κυβερνητικός αξιωματούχος αν και απέρριπτε το ενδεχόμενο μονομερούς ενέργειας. «Δεν είναι του παρόντος. Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στη συνέχεια πρόσθετε με νόημα πως εάν οι διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους μείνουν στο σημερινό αδιέξοδο, αυτή η επιλογή παραμένει ανοικτή. «Δεν είμαστε πια σε Μνημόνιο», συμπλήρωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Είναι πλέον φανερό πως το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών οδηγεί την κυβέρνηση στην επιλογή των μονομερών κινήσεων, καθώς είναι πιο εύκολη επιλογή, αφού σε διαφορετική περίπτωση οι τριβές με τους Ευρωπαίους θα γίνουν καθημερινότητα.Πηγή: iefimerida.gr
Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου