Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Το BBC διόρθωσε το άρθρο για τη «μακεδονική μειονότητα»




Tην επιστολή του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο Δημήτρη Καραμήτσου - Τζιρά για το δημοσίευμά του περί σλαβομακεδονικης μειονότητας, δημοσίευσε την Παρασκευή το BBC.

Στο τέλος του επίμαχου άρθρου, που είχε δημοσιευθεί στις 24 Φεβρουαρίου, το ΒBC σημειώνει ότι έχει διορθωθεί ένα λάθος που αφορούσε τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βόρεια Μακεδονία και έχουν συμπεριληφθεί «επιπλέον πληροφορίες που αφορούν την ελληνική θέση για την κοινότητά της που μιλά σλάβικα, συμπεριλαμβανομένου link της επιστολής του πρέσβη της χώρας στη Μ. Βρετανία προς το BBC».

"Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει επισήμως μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ιστορικά, έχει θεωρήσει τους Σλαβομακεδόνες ως γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αναφέροντας τους ως σλαβόφωνους Έλληνες ή δίγλωσσους Έλληνες, (ενώ η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί συνταγματικές αλλαγές από τη χώρα για να αφαιρέσουν τις αναφορές σε μειονότητα στην Ελλάδα)". 

"H συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας είναι 'Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας - κάτι που, όπως σημειώνει εμφατικά η ελληνική κυβέρνηση, δεν κάνει καμία αναφορά για μια μακεδονική εθνότητα" αναφέρει στο άρθρο του το BBC. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου