Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Τα αποτελέσματα του ξεπουλήματος Τσίπρα - Καμμένου : Ντιμιτρόφ ενώπιον της Ευρωβουλής: Είμαι Μακεδόνας




Εύα Καϊλή : Θα μιλήσω Ελληνικά, καθώς είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία.

Εχθές στην Ευρωβουλή, διαπιστώθηκε πως δημιουργείται ένα τετελεσμένο από το ξεπούλημα  Τσίπρα Καμμένου, που ναρκοθετεί μια νέα προσπάθεια διορθωτικής διαπραγμάτευσης από μια επόμενη κυβέρνηση.

Μανώλης Κεφαλογιάννης : «Με τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων στις Πρέσπες, το κράτος σας θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία» Εσείς, πως θα ονομάζεστε; «Βορειομακεδόνας» ή «Μακεδόνας»; Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να δεχθεί μία τέτοια συμφωνία. Που νομιμοποιεί αυθαίρετα δύο έννοιες δημιουργήματα των αλυτρωτικών βλέψεων του Τίτο και του Στάλιν κατά της Ελλάδας. Που νομιμοποιεί, «Μακεδονική Ταυτότητα» και «Μακεδονική Γλώσσα». Αυτές, οι αυθαίρετες και ανιστόρητες προσεγγίσεις δεν μπορεί να γίνουν δεκτές από τον Ελληνικό Λαό».

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ προκλητικός έχοντας το δικαίωμα που του έδωσαν οι Τσίπρας - Καμμένος, απαντώντας στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, , τόνισε ότι είναι Μακεδόνας και συμπλήρωσε πως, όταν η συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ, «η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Ο ίδιος ανέφερε, ωστόσο, ότι ο όρος «Μακεδόνας» έχει διαφορετικές σημασίες και ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες. Τόνισε, δε, ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας και πως η διάκριση αυτή είναι erga omnes.

H πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Ευρωκοινοβούλιο, Εύα Καϊλή έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ όταν είπε :
«Θα μιλήσω Ελληνικά, καθώς είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία. Και όπως καταλαβαίνετε θα απαιτούνται διαρκώς διευκρινήσεις για αυτά τα ζητήματα ταυτότητας που ανακύπτουν, από λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεων μας, αλλά και από όσα πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε ως προς τα Μακεδονικά μας προϊόντα και την χρήση του όρου».

Στην συνέχεια η κ. Εύα Καϊλή είπε : «Με την ιδιότητα μου ως πρόεδρος του ΝΑΤΟ στο ΕΚ, επιτρέψτε μου να σας διορθώσω όταν λέτε πως συμβιβάζεστε και εσείς για να σας επιτρέψουν οι Έλληνες την είσοδο στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν είναι οι γείτονες σας που επιμένουν να λυθεί, αλλά όλοι οι σύμμαχοι, όταν έθεσαν υπό αίρεση αυτή την συμφωνία αν δεν γίνει συνταγματική αναθεώρηση. Έτσι θα δεσμεύει εσάς και την όποια επόμενη κυβέρνηση σας, πως δεν θα εσωτερικευθεί στην συμμαχία οποιαδήποτε διένεξη».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου