Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η Tesla Greece είναι γεγονός!



Η αμερικανική εταιρία του Elon Musk ιδρύει παράρτημα στη χώρα μας.

Μέσα από το mononews.gr που μετέδωσε πρώτο την είδηση, πληροφορούμαστε πως η Tesla ίδρυσε το επίσημο ελληνικό παράρτημά της στη χώρα μας. Την είδηση επιβεβαιώνει η σχετική καταχώρηση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και αναφέρει πως από την περασμένη Πέμπτη είναι γεγονός το ελληνικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρίας του Elon Musk, με την επωνυμία "Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ", η οποία έχει την έδρα της στην Αγ. Παρασκευή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κτήριο Β' του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".


Διοικητής της Tesla Greece είναι ο Stephan Werkman, υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της εταιρίας του Elon Musk, μέσω της Tesla Motors Netherlands B.V. Να αναφέρουμε πως εδώ και καιρό, η επίσημη σελίδα της Tesla ανέφερε την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που η εταιρία σκοπεύει να εγκαταστήσει σταθμούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τους λεγόμενους Tesla Superchargers, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης. 

Μέχρι την ώρα γραφής του άρθρου, οι πληροφορίες λένε πως η Tesla Greece έχει στα σχέδια της την ανάπτυξη του τέταρτου ευρωπαϊκού Hub της, καθώς δύο υφίστανται ήδη στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία.


Η μητρική εταιρία έκανε και τις επίσημες δηλώσεις της για τη συγκεκριμένη κίνηση λέγοντας:

Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της εξέλιξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα διαθέτει στον μηχανολογικό τομέα, στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων. Τα πανεπιστήμια της, προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων.

Οι πληροφορίες θέλουν πως το συγκεκριμένο R&D τμήμα (Έρευνας και Ανάπτυξης) θα επανδρωθεί με περίπου 10 άτομα προσωπικό. Στην Tesla, αξίζει να πούμε, πως εργάζονται τρεις Έλληνες σε καίριες θέσεις της: Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης σε ρόλο Principal Motor Designer, ο Κωνσταντίνος Μπούρχας ως Motor Design Engineer και ο Βασίλης Παπανικολάου ως Staff Motor Design Engineer, έχοντας όλοι τους φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου